Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Η.Παπαθεοδώρου: «Πάνω από όλα να είναι καλά ο Βασίλης»

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν το τζάμπολ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, ο ομοσπονδιακός προπονητής της U19, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για τα συμπεράσματά του από το φιλικό με τις ΗΠΑ, τον τραυματισμό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, αλλά και για την… άγνωστη Κορέα, η οποία είναι η πρώτη αντίπαλός της Εθνικής στο τουρνουά.

Αναλυτικά είπε…

Για τον αγώνα με τις ΗΠΑ: «Ηταν ένα πολύ δυνατό και σκληρό παιχνίδι για εμάς, κόντρα σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ηταν το καλύτερο τεστ που θα μπορούσαμε να έχουμε πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος προκειμένου να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παιδιών και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είδαμε και δοκιμάσαμε πράγματα. Για εμάς κάθε μέρα είναι πολύ σημαντική, γιατί δεν είχαμε πάρα πολλές μέρες να προετοιμαστούμε όλοι μαζί, οπότε και το φιλικό με τις ΗΠΑ ήταν ένας αγώνας που μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε πράγματα… Είδαμε αδυναμίες τις οποίες πρέπει να βελτιώσουμε για να είμαστε έτοιμοι στο Παγκόσμιο».

Για το αν φοβίζει κάτι και το ποιος είναι ο στόχος της ομάδας: «Δεν υπάρχει κάτι να μας φοβίζει.  Μπάσκετ παίζουμε και ο φόβος δεν υπάρχει σαν σκέψη. Αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιάζουμε κάθε μέρα καλύτερη εικόνα. Τα παιδιά είναι πάρα πολλά χρόνια μαζί και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Εχουν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους και αυτό είναι το βασικότερο θεωρώ σε μια Εθνική ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας: να παρουσιαζόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Δεν έχουμε τίποτα να αποδείξουμε. Εχουμε ποιότητα, έχουμε ταλέντο και το σημαντικό είναι να υπάρχει συγκέντρωση και διάθεση».

Για τον τραυματισμό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου: «Είναι νωρίς για να πω κάτι συγκεκριμένο. Το σημαντικό πρώτα από όλα για το παιδί είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο κάταγμα, κάποιο οστικό οίδημα στον αστράγαλό του ή κάποια σοβαρή ρήξη. Είναι ένα διάστρεμμα όμως το οποίο θα χρειαστεί κάποιο χρόνο θεραπείας. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε όλο το ιατρικό επιτελείο, οι άνθρωποι εδώ στο Ηράκλειο και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την περίπτωση του Βασίλη. Είναι όλοι πάνω από το παιδί και οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές μας θα κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε ο Βασίλης να γυρίσει όσο πιο γρήγορα και το κυριότερο με ασφάλεια πίσω. Είναι ένα παιδί 18 χρονών. Πρώτα πρέπει να γίνει καλά. Δεν θα διακινδυνεύσουμε πράγματα για τον Βασίλη. Εχει μια πολύ μεγάλη καριέρα μπροστά του. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας, αλλά πάνω από όλα είναι η υγεία του αθλητή».

Για το αν αναπροσαρμόζονται τα πλάνα του: «Στον αθλητισμό πρέπει να είσαι έτοιμος για να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που μπορεί να συμβούν. Εδώ υπάρχουν παιδιά που πραγματικά έχουν δυνατότητες. Ο Βασίλης ήταν και είναι ένας σημαντικότατος παίκτης για την ομάδα. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάστασή του. Θεωρώ πως θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις εκ των έσω στο διάστημα που θα απουσιάσει. Από κει και πέρα κάθε κενό είναι σημαντικός, σε συνδυασμό δε και με την απουσία του Αντώνη Κόνιαρη από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μας, μιλάμε για δύο παιδιά που ήταν στο βασικό σχήμα της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε όμως και με τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν την διάθεση και την ποιότητα να καλύψουμε τα κενά. Για μας κάθε ώρα στο γήπεδο είναι κέρδος. Συμπεράσματα θα βγάλουμε από τις προπονήσεις, αλλά και από τους αγώνες της πρώτης φάσης. Τα τρία πρώτα παιχνίδια που είναι κατάταξης, είναι επίσης σημαντικά για να δεις τι δεν κάνεις καλά. Από κει και πέρα το σημαντικό για εμάς είναι να υπάρχει και λίγο τύχη στην ομάδα και να μην υπάρχουν άλλοι τραυματισμοί. Αν τα παιδιά είναι καλά, ότι είναι να γίνει θα γίνει…».

 

Για το τι θέλει να δει από τους παίκτες του: «Αυτά που έχουμε συζητήσει και έχουν μπει ως κανόνες είναι ότι υπάρχει αλληλοσεβασμός, υπάρχει ομαδικό πνεύμα και αυτά τα στοιχεία είναι σίγουρο πως θα τα εμφανίσουμε σε κάθε παιχνίδι. Από κει και πέρα όμως υπάρχουν και τεχνικά χαρακτηριστικά που θέλουμε να εμφανίσουμε. Θέλουμε να ανεβάσουμε την ποιότητα της άμυνάς μας, να γίνουμε ακόμη πιο επιθετικοί, να βγάλουμε μεγαλύτερο ενθουσιασμό και στις δύο πλευρές του γηπέδου, για να μπορέσει και ο κόσμος –η παρουσία του οποίου ήταν αρκετά ικανοποιητική στο φιλικό με τις ΗΠΑ- να διασκεδάσει και να απολαύσει αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ».

Για τον αγώνα της πρεμιέρας με την Κορέα: «Θεωρητικά έχουμε το πλεονέκτημα. Αυτό που μας προβληματίζει είναι το άγνωστο. Η Κορέα είναι μια ομάδα που δεν έχει βγει έξω από τα σύνορά της για να δώσει φιλικά παιχνίδια. Εχουμε μια εικόνα της από το περσινό παγκόσμιο, αν και σίγουρα θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο ρόστερ. Είναι πρώτο παιχνίδι. Θα υπάρχει λίγο η πίεση λίγο το άγχος στα παιδιά, αλλά θεωρώ πως θα μπούμε πολύ αποφασιστικά και πολύ δυνατά. Είναι ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή, συγκέντρωση και εγρήγορση για σαράντα λεπτά».

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ghEST1ATkCY” frameborder=”0″ allowfullscreen ]