Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Κ. Σωτηρίου: «Να έχουμε αυτοπεποίθηση»

Η εθνική γυναικών μετά τα πρώτα δείγματα γραφής με τα φιλικά απέναντι στη Λετονία ετοιμάζεται για ένα δυνατό τουρνουά στην Ισπανία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για Ευρωμπάσκετ.

 Οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς στο γήπεδο συνεχίζονται με την Κατερίνα Σωτηρίου να υποστηρίζει ότι η ομάδα θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση προκειμένου να πετύχει τους στόχους της στη διοργάνωση (11-28 Ιουνίου, Ρουμανία – Ουγγαρία).  

«Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση η καθεμιά στον εαυτό της και στην ομάδα. Δουλεύουμε βήμα βήμα, ώστε φτάσουμε στο στόχο μας και να είμαστε έτοιμες στο Πανευρωπαϊκό. Έχουμε εμπιστοσύνη και εμείς προς στο τιμ και το τιμ προς στις παίκτριες και θα βγάλουμε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στη διοργάνωση», ήταν αρχικά τα πρώτα λόγια της διεθνούς φόργουορντ.

Σχετικά με την μέχρι τώρα εικόνα της εθνικής σχολίασε χαρακτηριστικά. «Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Πρωταρχικός στόχος είναι οι φιλοσοφίες και οι συνήθειες που έχει καθεμιά από εμάς, να μείνουν στην άκρη και να γίνουμε μια ομάδα με τους νέους κανόνες του προπονητή μας. Βασικά να γίνουμε ομάδα και να έχουμε στο μυαλό μας τα νέα πράγματα τακτικής και φιλοσοφίας που μας έχει πει ο προπονητής».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αύριο το πρωί αναχωρεί για την Ισπανία όπου θα πάρει μέρος σε ένα δυνατό τουρνουά με τη Σωτηρίου να αναφέρει: «Τα πρώτα τεστ ήταν με τη Λετονία, αλλά είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Έχουμε ακόμα τόσα πολλά να δούμε και να δουλέψουμε. Οι αντίπαλοι που θα αντιμετωπίσουμε στην Ισπανία, αλλά και στη συνέχεια στη Γαλλία είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα και να δουλέψουμε σκληρά ώστε να είμαστε έτοιμοι στο σωστό χρόνο».