Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Α.Κοσμά: «Μας χαρακτηρίζει το πάθος και η δυναμικότητα»

Μια ομάδα για να πετύχει τους στόχους της χρειάζεται να διαθέτει πολλά και καλά στοιχεία. Πολλά μυστικά που θα τη βοηθήσουν σε διάφορους τομείς. Και η εθνική γυναικών που προετοιμάζεται για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ έχει ουκ ολίγα πράγματα να «βγάλει» στο παρκέ.

Η Αφροδίτη Κοσμά αναφέρθηκε στην ταυτότητα που έχει αποκτήσει, πλέον, η εθνική γυναικών ώστε να παρουσιάσει το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στη διοργάνωση (11-28 Ιουνίου Ρουμανία, Ουγγαρία). «Την ομάδα μας χαρακτηρίζει το πάθος και η δυναμικότητα. Να μην αφήσουμε τίποτα χαμένο, καμιά φάση και να προσπαθήσουμε να τρέξουμε. Είμαστε μια ομάδα που έχει πολλές γρήγορες παίκτριες», είπε αρχικά.

Η φόργουορντ του  Ελληνικού σχετικά με την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Αυτήν την περίοδο προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα. Οι περισσότερες γνωριζόμαστε μεταξύ μας και είμαστε πολλά χρόνια συμπαίκτριες. Υπάρχει ο βασικός κορμός της εθνικής και δουλεύουμε σκληρά για το Πανευρωπαϊκό. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα και ότι δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε για ένα δέκατο του δευτερολέπτου».

Φυσικά η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης είναι η βασική προτεραιότητα για την εθνική αν  και τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα σύμφωνα με την Αφροδίτη Κοσμά. «Τίποτα δεν είναι εύκολο ειδικά για εμάς που είμαστε μια ομάδα χωρίς μεγάλα ύψη. Όμως θα προσπαθήσουμε να κρύψουμε αυτό το μειονέκτημα και να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ. Από εκεί και πέρα οι ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι δύσκολες.  Σε κάθε αγώνα πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δυστυχώς την πρώτη μέρα έχουμε ρεπό και μετά τέσσερα συνεχόμενα ματς. Πρέπει να είμαστε σε καλή μέρα σε όλα τα παιχνίδια, να προσέξουμε τις λεπτομέρειες και να προσπαθήσουμε για τη νίκη. Θα δουλέψουμε πολύ. Πάμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν θα μείνουμε μόνο στη συμμετοχή. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό. Νομίζω ότι είναι και η τελευταία ευκαιρία για κάποιες παίκτριες. Αυτή η ομάδα είναι από το 2006 μαζί. Όπως και το 2009 που πήραμε την πέμπτη θέση έτσι και τώρα θέλουμε κάτι καλό».