Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ο πρόεδρος της FIBA ανέλυσε στην Ελλάδα τα σχέδια της FIBA

Στην Ελλάδα βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας 4/5 ο πρόεδρος της FIBA, Αργεντίνος Οράσιο Μουρατόρε και ο επικεφαλής της ομάδας επεξεργασίας και σχεδιασμού της αναδοργιάνωσης των συλλογικών διοργανώσεων, Ισπανός παλαίμαχος παίκτης, Χοσέ Μοντέρο.

Οι δύο άντρες μετά την άφιξή τους δείπνησαν με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη και τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών Φώτη Κατσικάρη, συζητώντας επί μακρόν τόσο θέματα που αφορούν τις εθνικές ομοσπονδίες και το νέο καλεντάρι της FIBA που θα ισχύσει από το 2017 με αγώνες των Εθνικών ομάδων και στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, όσο και τα σχέδια της παγκόσμιας ομοσπονδίας για μια νέα Ευρωλίγκα. Αυτά τα σχέδια, αναλύθηκαν σήμερα στους εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ, τον πρόεδρό του Γιώργο Χαλβατζάκη και τον νομικό σύμβουλο Νίκο Κακκαβά, του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της ΚΑΕ Μάνο Παπαδόπουλο, του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα στον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Γιώργο Σκινδήλια και στον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ ΑΕΚ, Σταύρο Δουβή.

Στις συναντήσεις ήταν παρόντες εκτός από τους κ.κ. Μουρατόρε και Μοντέρο και οι κ.κ. Τσαγκρώνης και Κατσικάρης και το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι η FIBA έχει εκπονήσει ένα αξιόπιστο πλάνο, το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον των ομάδων σε αυτή την επαφή, πρώτη από αρκετές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα και μάλιστα με διεύρυνση του κύκλου συνομιλητών και από άλλες ομάδες.