Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Π.Βαλέτα: «Να φανούμε ανταγωνιστικές»

 

Οικοδέσποινα του φετινού Final Four του Κυπέλλου Γυναικών θα είναι η Τερψιθέα Γλυφάδας.

Στον ημιτελικό της προσεχούς Παρασκευής απέναντι στην Αναγέννηση Νέου Ρυσίου θα επιδιώξει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Πέπη Βαλέτα, μια από τις πιο έμπειρες παίκτριες της Τερψιθέας ξέρει πολύ καλά ότι σε έναν αγώνα νοκ άουτ μετράνε πολλοί παράγοντες.  Θέλει η ομάδα της να φανεί ανταγωνιστική στη διοργάνωση και να δείξει μια καλή εικόνα στους αγώνες.

-Τι περιμένεις από την ομάδα σου και τη συμμετοχή της στο Final Four;

«Είμαστε χαρούμενες που θα λάβουμε μέρος στο Final Four, καθώς είναι η πρώτη συμμετοχή της Τερψιθέας στη διοργάνωση.  Θεωρούμαστε το αουτσάιντερ στο Final Four, αλλά έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν αουτσάιντερ σε αυτούς τους θεσμούς.  Τα ματς είναι νοκ άουτ και κρύβουν εκπλήξεις. Στόχος μας είναι ένα μετάλλιο και σίγουρα  να φανούμε ανταγωνιστικές και να δείξουμε μια καλή εικόνα στους αγώνες». 

-Το γεγονός ότι θα γίνουν οι αγώνες στο γήπεδό σας θα σας επηρεάσει θετικά;

«Νιώθουμε οικεία στο γήπεδό μας και είναι ένας χώρος που τον ξέρουμε καλά. Με το που ξεκινάει βέβαια ένα παιχνίι όλα  ξεχνιούνται και κοιτάμε μόνο πως θα πετύχουμε το στόχο μας. Αυτή τη στιγμή είμαστε προσηλωμένες στον ημιτελικό με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου και  προετοιμαζόμαστε γι’ αυτόν τον αγώνα».

-Ποιο θα είναι το δυνατό σημείο που θα βασιστεί η Τερψιθέα ενόψει αυτής της διοργάνωσης;

«Εμείς τον τελευταίο καιρό έχουμε ανοδική πορεία, καλό κλίμα και έχουμε δέσει σαν σύνολο. Είμαστε μια νέα ομάδα  με πολλά καινούρια πρόσωπα και θέλαμε το χρόνο μας.  Επίσης έχουμε και ενθουσιασμό για το γεγονός ότι η Τερψιθέα  παίζει για πρώτη φορά σε Final Four και θα επιδιώξουμε μια καλή παρουσία».

-Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε στον ημιτελικό με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου;

«Η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου διαθέτει  καλή ομάδα. Είναι τέταρτη στο πρωτάθλημα, έχει αξιόλογες Ελληνίδες παίκτριες και μια καλή ξένη. Πρέπει κατά τη γνώμη μου να προσέξουμε πολλά πράγματα. Παίζει γρήγορο μπάσκετ με αιφνιδιασμούς και αυτό θα πρέπει να το περιορίσουμε για να κερδίσουμε το ματς και παράλληλα να σταματήσουμε τα ατού της. Θα είναι σίγουρα ένα καλό παιχνίδι».

-Πώς βλέπεις τη φετινή διοργάνωση του Final Four;

«Είναι πολύ σημαντικό που το Final Four θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤ. Ελπίζω να έρθει  αρκετός κόσμος στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Εύχομαι να είναι μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ και να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι».