Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ν.Σταυρίδου: «Θέλουμε ένα μετάλλιο»

Την παρθενική της εμφάνιση σε Final Four Κυπέλλου θα κάνει η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό της Γλυφάδας 13-15 /3. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αν και πρωτάρα σε τέτοιους θεσμούς θα παλέψει για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. 

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μεγάλος στόχος της Αναγέννησης Ν.Ρ. σύμφωνα με την Ναυσικά Σταυρίδου. Η έμπειρη γκαρντ αναφέρθηκε στη συμμετοχή της ομάδας της σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ τονίζοντας ότι η ίδια και οι συμπαίκτριές της θα έχουν το λιγότερο άγχος.

Η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου συμμετέχει για πρώτη φορά σε Final Four Κυπέλλου. Τι περιμένετε από τη συμμετοχή σας;

«Περιμένουμε να είναι μια ωραία εμπειρία, γιατί οι περισσότερες παίκτριες δεν έχουν ζήσει κάτι ανάλογο.  Θέλουμε να έχουμε μια καλή παρουσία διεκδικώντας την είσοδό μας στον τελικό . Ό,τι καλύτερο προκύψει θα είναι ευπρόσδεκτο».

Ήταν στόχος σας εξαρχής να μπείτε στο Final Four;

«Ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις την κλήρωση του Κυπέλλου. Και πέρυσι θα μπορούσαμε να είχαμε  καλή πορεία, αλλά πέσαμε με το Ελληνικό. Φέτος η κλήρωση ήταν πιο βατή, ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των αγώνων και πετύχαμε το στόχο μας. Τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι χωρίς αύριο και το λάθος πληρώνεται.  Εμείς θέλαμε να είμαστε στο Final  Four, τα καταφέραμε και είμαστε ικανοποιημένες».

Ποιο θα είναι το δυνατό σημείο που θα βασιστεί η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου ενόψει αυτής της διοργάνωσης;

«Νομίζω ότι είναι ο ενθουσιασμός μας για τη συμμετοχή μας στο Final Four και ότι έχουμε δίψα να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Να γευτούμε κάτι που δεν έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Είμαστε πιστεύω και η ομάδα που θα έχει και το λιγότερο άγχος στη διοργάνωση».

Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε στον ημιτελικό με την Τερψιθέα;

«Η αντίπαλός μας έχει κάποιες παίκτριες που… τραβάνε στο σκορ και θα πρέπει να τις περιορίσουμε. Θα βασιστούμε, λοιπόν, στην καλή άμυνα που μπορούμε να παίξουμε. Από εκεί και πέρα με τον ενθουσιασμό που θα μας δώσει ενέργεια θέλουμε να πάμε καλά στην επίθεση».

Πως κρίνεις τη φετινή διοργάνωση του Final Four;

«Από μία άποψη είναι καλό που θα γίνει στην Αθήνα, καθώς θα μαζέψει κόσμο. Ελπίζουμε όλοι το κλειστό της Γλυφάδας να είναι γεμάτο και να δημιουργηθεί μια ωραία ατμόσφαιρα. Είναι πολύ θετικό που τη διοργάνωση θα καλύψει η ΝΕΡΙΤ και το γυναικείο μπάσκετ θα μπει σε όλα τα σπίτια, καθώς θα μεταδοθούν και τα τέσσερα ματς. Εύχομαι αυτό να είναι μια αρχή, ώστε το άθλημα να έχει τηλεοπτική παρουσία. Από την άλλη εγώ θα ήθελα η διοργάνωση να γίνει μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου όλες οι ομάδες θα είναι σε ουδέτερο έδαφος. Θεωρώ ότι ζουν καλύτερα τη γιορτή οι παίκτριες, οι παράγοντες και οι φίλαθλοι».