Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ε.Δρεττάκη: «Έχουμε δρόμο για την παραμονή»

Ένα ακόμη βήμα για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία έκανε την περασμένη Κυριακή ο Ιπποκράτης Κω μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού Βόλου. 

Η αρχηγός της ομάδας Ελένη Δρεττάκη μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την πορεία του Ιπποκράτη στην Α1 Γυναικών, θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για την παραμονή, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τμήμα, αλλά και στη βοήθεια του κόσμου.

 Ο Ιπποκράτης έκανε την Κυριακή ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην  κατηγορία με τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου. Ποιο ήταν το κλειδί της αναμέτρησης;

«Παίξαμε ομαδικά και αυτό μέτρησε.  Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά για την ομάδα μας σε σχέση με πέρυσι που ήρθαν ευνοϊκά κάποια πράγματα. Αυτή τη χρονιά είχαμε και κάποιους τραυματισμούς (Κεχαγιά, Κασάπογλου). Ο Ιπποκράτης τώρα αρχίζει και δένει. Το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου το θέλαμε πολύ, τα δώσαμε όλα και πετύχαμε το στόχο μας. Έχουμε όμως δρόμο ακόμα και αυτή η νίκη δεν σημαίνει και την παραμονή μας. Με πολλή δουλειά και βήμα βήμα κάθε Κυριακή θα δίνουμε το καλύτερο».

Ποιοι είναι οι στόχοι του Ιπποκράτη στη δεύτερη του χρονιά στην Α1 κατηγορία;

«Οι στόχοι της ομάδας είναι να καθιερωθεί στην Α1. Φέτος η χρονιά είναι διδαχτική χρονιά για μας σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε η ομάδα να είναι στην κατηγορία των μεγάλων και έχουμε ακόμα να μάθουμε πολλά».

 Η ομάδα έχει έδρα ένα νησί την Κω. Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε;

«Τα πράγματα σε καμιά περίπτωση δεν είναι εύκολα. Λόγω της απόστασης φιλικά δεν γίνονται και περιορίζεσαι μόνο στις προπονήσεις. Οι εποχές είναι τέτοιες που δεν έχεις την πολυτέλεια να κάνεις ταξίδια για ματς προετοιμασίας. Κάνουμε φιλικά με ομάδες αντρικές  και εφηβικές του νησιού. Αυτό και μόνο μας βάζει σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Έτσι εμείς πρέπει να βρούμε μέσα στην εβδομάδα το κίνητρο  ώστε την Κυριακή να αποδώσουμε καλά στο ματς. Το θετικό είναι ότι έχουμε βγάλει τον κόσμο από το σπίτι του και έρχεται στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι έχουν αγκαλιάσει την ομάδα και μας βοηθάνε  πολύ».

Ο Ιπποκράτης διαθέτει και ακαδημίες. Προωθούνται παίκτριες στη γυναικεία ομάδα;

«Έχουμε δύο κορίτσια από τις ακαδημίες που πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα και ελπίζω στο μέλλον να αναδειχθούν και άλλα. Η παρουσία του Ιπποκράτη στην Α1 κατηγορία έχει δώσει μεγάλο ερέθισμα στα παιδιά του νησιού. Είναι πολλά που εξαιτίας της καλής πορείας της ομάδας επέλεξαν να ασχοληθούν με το μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Η παρουσία σου στην Κω είναι συνυφασμένη με τον Ιπποκράτη. Μίλησε μας γι’ αυτό.

«Είμαι είκοσι χρόνια στο μπάσκετ της Κω. Αρχικά έπαιξα στον Ανταγόρα και μετά ο Ιπποκράτης έφτιαξε γυναικείο τμήμα και από τότε ανήκω εκεί. Για μένα είναι μεγάλη χαρά που τιμώ την φανέλα του Ιπποκράτη. Το όνειρό μας ήταν η ομάδα να ξεπεράσει τα όρια του νησιού και τώρα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο».