Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ανακοίνωση της ΚΕΔ προς τους διαιτητές

 

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε τις κάτωθι αποφάσεις της ΚΕΔ/ΕΟΚ με την παράκληση της πιστής και απόλυτης εφαρμογής αυτών:

1) Όλοι οι διαιτητές, κριτές και κομισάριοι των αγώνων Εθνικών Κατηγοριών πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στον τόπο τέλεσης του αγώνα μία (1) ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του εκάστοτε αγώνα.

2) Σύμφωνα με απόφαση της ΕΟΚ, εφόσον δεν υπάρχει παρουσία ιατρού στον αγώνα, αυτός θα ματαιώνεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου και θα κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου βάσει του άρθρου 14 των Ειδικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών. Ο ιατρός θα πρέπει να παρευρίσκεται κατά τη διάρκεια του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου (δίπλα στο τραπέζι της γραμματείας) και πρέπει να έχει δώσει την ιατρική του ταυτότητα στη γραμματεία, καθώς και τον αριθμό μητρώου του Ιατρικού Συλλόγου που ανήκει. Το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός μητρώου του ιατρού θα αναφέρεται υποχρεωτικά στο μπροστινό κάτω αριστερό μέρος του Φύλλου Αγώνος, όπου και θα υπογράφει.

3) Δεν επιτρέπεται οι διαιτητές να συνοδεύονται από πρόσωπα συγγενικού τους και μη περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον τόπο τέλεσης του αγώνα.

4) Δεν επιτρέπεται οι διαιτητές να επικοινωνούν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης για θέματα που αφορούν τη διαιτητική τους υπόσταση και παρουσία, τόσο για τους εαυτούς τους, όσο και για τους συναδέλφους τους.

5) Η συμπεριφορά των διαιτητών προς τους κριτές και κομισάριους και αντίστροφα, καθώς και σε προπονητές, αθλητές και άλλους παράγοντες των ομάδων και του αγώνος πρέπει να είναι ευγενική και σύμφωνη με τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, της ευπρεπούς και ευγενικής συμπεριφοράς.

6) Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα εντός του γηπέδου και των αποδυτηρίων.

7) Όσοι εκ των διαιτητών που διευθύνουν αγώνες Α1 Εθνικής Κατηγορίας, πρέπει να αποστέλλουν, ως οφείλουν σύμφωνα με το άρθρο 26, παράγραφος 11 του κανονισμού πρωταθλήματος, στον ΕΣΑΚΕ πλήρη και λεπτομερή έκθεση γεγονότων που έλαβαν χώρα στους αγώνες μέχρι τις 10:00 πμ. της επόμενης εργάσιμης ημέρας από τη διεξαγωγή του αγώνα.

8) Επίσης, όταν η απόσταση του τόπου διεξαγωγής του αγώνα του και του τόπου διαμονής του εκάστοτε διαιτητή στους αγώνες Α1 Εθνικής Κατηγορίας υπερβαίνει τα 300 χιλιόμετρα, πρέπει υποχρεωτικά να παρευρίσκονται στο μέρος διεξαγωγής του αγώνα από την προηγούμενη ημέρα. Όσοι δεν δύνανται να παρευρίσκονται, παρακαλούνται να ζητούν εξαίρεση.

Όσοι δεν συμμορφώνονται με τα παραπάνω, σας γνωρίζουμε ότι θα υπόκεινται σε ανάλογες κυρώσεις.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, ΚΕΔ/ΕΟΚ»