Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Α.Σπανού: «Το καλύτερο αποτέλεσμα με την εθνική»

Σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά Πρωταθλήματα της Ευρώπης, αυτό της Τουρκίας συνεχίζει την καριέρα της η Άρτεμις Σπανού. 

Η διεθνής παίκτρια, αφού για τέσσερα χρόνια κατάφερε να καταρρίψει πολλά ρεκόρ στο κολέγιο του Ρόμπερτ Μόρις κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στην Ινσταμπούλ Γιουνιβέρσιτι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ αναφέρεται στη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα της, αλλά και στην εθνική Γυναικών που το καλοκαίρι θα πάρει μέρος στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μετά από χρόνια στην Αμερική επέστρεψες στην Ευρώπη και σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως αυτό της Τουρκίας.  Πως είναι οι πρώτοι μήνες στην Ινσταμπούλ Γιουνιβέρσιτι;

«Η αλήθεια είναι ότι το επαγγελματικό επίπεδο είναι πολύ πιο απαιτητικό από το κολεγιακό. Υπάρχουν διαφορετικές δυσκολίες στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστείς. Το πρωτάθλημα της Τουρκίας είναι πολύ ανταγωνιστικό με πολλές παίκτριες που αγωνίζονται στο WNBAκαι ευρωπαίες πρώτης γραμμής. Βρίσκομαι τέσσερις μήνες τώρα εδώ και μπορώ να πω πως έχω προσαρμοστεί στον τρόπο μπάσκετ που παίζουμε στην ομάδα μας και στον τρόπο που μπορώ εγώ να βοηθάω. Είναι διαφορετικός ο ρόλος μου, από αυτόν που είχα στο κολέγιο, αλλά και πάλι είναι δύσκολος. Επίσης η ομάδα παίζει και στο Eurocup, το οποίο συμβάλει στο να αποκτήσω ακόμη περισσότερες εμπειρίες».

 Πόσο σε βοηθάει το γεγονός ότι είσαι σε μια χώρα δίπλα στην Ελλάδα και μπορούν εύκολα να σε επισκέπτονται οι δικοί σου άνθρωποι;

 «Νομίζω ότι πιο κοντά στην Ελλάδα δεν θα μπορούσα να είμαι. Είναι μεγάλη αλλαγή από την άλλη πλευρά του κόσμου που ήμουν και συγκεκριμένα την Αμερική, να βρίσκομαι τώρα μία ώρα πτήση από το σπίτι μου. Είναι μια ανακούφιση να το ξέρεις αυτό, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορώ να πάω Ελλάδα ή να έχω δικούς μου δίπλα μου. Επίσης δεν υπάρχει διαφορά ώρας, κάτι το οποίο κάνει και την επικοινωνία με τους δικούς μου πολύ πιο εύκολη».

Θα  κυνηγήσεις εκ νέου το όνειρό σου να αγωνιστείς στο WNBA;

«Το WNBAείναι το μεγάλο όνειρο κάθε μπασκετμπολίστριας. Είναι το κορυφαίο επίπεδο και θέλω και εγώ κάποια στιγμή να μπορέσω να αγωνιστώ σε αυτό το Πρωτάθλημα. Θα το κυνηγήσω με σκληρή δουλειά και μακάρι να μπορέσω να βρεθώ κάποια στιγμή εκεί».

Το καλοκαίρι η εθνική θα πάρει μέρος στο τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών. Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει;

«Η εθνική Γυναικών μετά  από δύο χρόνια απουσίας θα βρεθεί και πάλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και όλες είμαστε χαρούμενες για αυτό. Δεν μπορώ να πω που μπορούμε να φτάσουμε, αλλά αυτό που μπορώ να επισημάνω είναι ότι η εθνική έχει ταλέντο,  πάθος και καρδιά και αγαπάμε πολύ αυτή την ομάδα. Θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε η κάθε μια μας για να μπορέσουμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την χώρα μας».

Τι είναι αυτό που θέλει να πετύχει στην καριέρα της η Άρτεμις Σπανού;

«Τώρα ξεκινάω την επαγγελματική μου καριέρα. Θα ήθελα πρώτα από όλα να είμαι υγιής, έτσι ώστε να μπορώ να δουλεύω καθημερινά για το άθλημα που παίζω και αγαπώ πολύ. Στόχος είναι με τη δουλειά να μπορέσω να βρεθώ όσο πιο ψηλά μπορώ. Αλλά και αυτό πάλι βήμα βήμα γίνεται, βάζοντας στόχους και πετυχαίνοντας τους με υπομονή και δουλειά».