Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Σ.Παπασπυριδάκος: «Χωρίς άγχος στο φάιναλ φορ»

Την παρθενική της εμφάνιση σε φάιναλ φορ Κυπέλλου θα κάνει η Τερψιθέα Γλυφάδας που την περασμένη Κυριακή πήρε την πρόκριση απέναντι στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

 Ο προπονητής  της ομάδας Στέφανος Παπασπυριδάκος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την επιτυχία τονίζοντας ότι η Τερψιθέα θα πάει χωρίς άγχος στο φάιναλ φορ. Παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους της στο Πρωτάθλημα που είναι η παραμονή στην κατηγορία αφήνοντας υποσχέσεις για μια καλύτερη αγωνιστικά εικόνα στη συνέχεια.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τερψιθέα προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Ήταν ένας στόχος που είχατε θέσει εξ’ αρχής;

«Είναι μια σημαντική και ιστορική στιγμή για την ομάδα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει σε ένα φάιναλ φορ. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν στόχος εξ’ αρχής η συμμετοχή μας στο φάιναλ φορ, όμως πηγαίνοντας στους οκτώ της διοργάνωσης και έχοντας μπροστά μας έναν μόνο αγώνα, όλοι μέσα μας πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει εφικτό. Η δουλειά και η θέληση των κοριτσιών βοήθησε, ώστε να επιτευχθεί αυτή η σημαντική νίκη για την ομάδα και να κάνουμε πολλούς στη Γλυφάδα χαρούμενους».

Στο φάιναλ φορ θα συμμετέχουν Ελληνικό, Πρωτέας Βούλας, Αναγέννηση Νέου Ρυσίου και εσείς. Υπάρχει κατά τη γνώμη σας κάποιο ξεκάθαρο φαβορί;

«Το Ελληνικό και ο Πρωτέας Βούλας είναι οι δύο πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ η Αναγέννηση μία εξαιρετική ομάδα που θα διεκδικήσει την είσοδό της και στην τετράδα του πρωταθλήματος. Όμως σε αγώνες νοκ άουτ κανένας δε μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι μπορεί να συμβεί. Άλλωστε παραδοσιακά το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα πάμε χωρίς άγχος να χαρούμε τη διοργάνωση και να ζήσουν οι νεαρότερες αθλήτριες της ομάδας, που είναι αρκετές, μια πρωτόγνωρη εμπειρία».

Η Τερψιθέα βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας στο Πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι επιδιώξεις σας από εδώ και πέρα;

«Ο στόχος που έχουμε θέσει, ως νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία  από την αρχή του πρωταθλήματος, είναι η παραμονή μας. Η ομάδα άργησε να στηθεί και υπήρχε ακόμα και η αμφιβολία της συμμετοχής της στην Α1. Τώρα τέσσερις μήνες μετά είμαστε στη μέση του πρωταθλήματος, αλλά για να διατηρηθούμε εκεί θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά. Πιστεύω ότι έχουμε να διορθώσουμε αρκετά πράγματα ακόμα στο παιχνίδι μας. Έχουμε δύο κορίτσια από την Αμερική που τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το ευρωπαϊκό μπάσκετ και πολλές νεαρές αθλήτριες. Με επιμονή, υπομονή και υγεία πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ποια η γνώμη σας συνολικά για το Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών;

«Η φετινή Α1 έχει αρκετά ποιοτικά παιχνίδια. Τρεις ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή, άλλες διεκδικούν θέση στην τετράδα και οι υπόλοιπες, μέχρι και την δέκατη, έχουν πολλές πιθανότητες για ένα καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα. Νομίζω ότι ο κόσμος που ασχολείται με το γυναικείο μπάσκετ χαίρεται που παρακολουθεί ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Νομίζω ότι το ενδιαφέρον θα κρατηθεί αμείωτο μέχρι την τελευταία στιγμή και ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες για το γυναικείο μπάσκετ».