Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Αντετοκούνμπο: Έχει πιο πολύ “ζουμί” εδώ

To5/5 έχει γίνει πραγματικότητα για την Εθνική Ελλάδας, η αποστολή ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το SanPablo, το γήπεδο που τη φιλοξένησε για μία εβδομάδα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τα ακουστικά στα αυτιά και το κινητό στα χέρια περιμένει το σύνθημα για την επιβίβαση. Τσεκάρει, απαντάει, μιλάει και ακούει…

Και μουσική και ότι “συμβουλή” πλανιέται γύρω του από την πρώτη μέρα στο Καρπενήσι ως σήμερα. Μετράει 5/5 νίκες με την Εθνική Ανδρών σε επίσημη διοργάνωση. Δεν το λες και άσχημο…

“Μέχρι στιγμής το συναίσθημα είναι μοναδικό. Είμαι πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών και έχουμε 5/5. Αυτό που ελπίζω και θα ήθελα είναι να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και να πάμε για το 6/6… Αυτός είναι ο επόμενος στόχος”.

Η Ελλάδα πήρε τη νίκη που ήθελε από την Αργεντινή, παρά το ότι κάποια στιγμή η διαφορά εξανεμίστηκε. “Απλά μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του παιχνιδιού”, λέει με τον πιο φυσικό τρόπο για να προσθέσει: “Υπάρχουν πιο έμπειρα παιδιά στην ομάδα που ξέρουν πώς να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Το ζητούμενο λοιπόν για όλους, ότι κι αν συμβαίνει είναι να παίζουμε δυνατά, να ακούμε  τον προπονητή, να ακολουθούμε σκάουτινγκ και τα καλά θα έρθουν”.

Για τους έμπειρους τα είπε… Για έναν άπειρο σε μεγάλες διοργανώσεις παίκτη, όπως είναι ο ίδιος, τι μπορεί να γίνεται μέσα στο κεφάλι του, όταν ο Φώτης Κατσικάρης γυρίσει προς τον πάγκο για να φωνάξει το όνομά του να πατήσει παρκέ; “Δεν αγχώνομαι πάντως… Απλώς σκέφτομαι ότι πρέπει να δώσω ότι έχω. Να μην σκεφτώ κάτι άλλο. Να παίξω όσο πιο δυνατά μπορώ και όταν βγω, όταν τελειώσει το παιχνίδι να ξέρω ότι έχω δώσει ότι έχω”.

Και αυτό κάνει κάθε φορά, μαθαίνοντας σε ένα στυλ διαφορετικό από αυτό που έχει μάθει ένα χρόνο τώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού… Ένα στυλ που ίσως του πηγαίνει περισσότερο: “Σίγουρα ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός από αυτόν που έχω μάθει. Αρχίζει όμως να μου αρέσει όσο περνάει ο καιρός… Έχει πιο πολύ… Πώς να το πω; Έχει πιο πολύ “ζουμί”… (γελάει)”

Του αρέσει και έχει αρχίσει και να χαρίζει φωτογραφίες που φανερώνουν το πάθος και τη θέληση για νίκη, κάτι που δεν βλέπαμε στην αρχή: “Δεν θα σου πω ψέματα… Το να παίζεις στην Εθνική και κοντά σε όλα αυτά  τα παιδιά, σε ένα τέτοιο τουρνουά σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά. Δεν ξέρω… Με κάθε καλάθι που βάζει ο συμπαίκτης μου ή εγώ παθιάζομαι ακόμη περισσότερο”.

Η συνέχεια λέει Σερβία. Μια ομάδα την οποία η Ελλάδα αντιμετώπισε στην περίοδο της προετοιμασίας της: “Έχουμε παίξει στην προετοιμασία, είναι καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες και τότε είχαν κάποιες απουσίες. Αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να παίξουμε όπως παίζουμε . Δεν θα πω ότι θα νικήσουμε, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα”.

Χαμογελάει, ξέρει ότι για να γίνει το 6/6 θέλει δουλειά. Όπως ξέρει ότι θα κάνει χαρούμενο πολύ κόσμο η ομάδα αν τα καταφέρει. Άλλωστε έχει επαφή με τα socialmedia, βλέπει σχόλια, παρατηρήσεις, εικόνες. Χαίρεται, αλλά στα 20 του γνωρίζει ήδη καλά πως τα πράγματα θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς: “Τα βλέπω όσο μπορώ, αλλά όχι όλα… Δεν γίνεται… Χαίρομαι πάρα πολύ, είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις κάποιον χαρούμενο, αλλά από την άλλη κάπου σκέφτομαι και τι θα γινόταν αν δεν είχαμε αυτή την πορεία. Για την ώρα πάντως σκέφτομαι μόνο τα θετικά της διαδρομής αυτής και τίποτα άλλο”.