Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Καμπ Κολινδρού: Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία του πρώτου διεθνούς κυπέλλου για άνδρες κάτω από 15 ετών, παραχωρήθηκε στον Κολινδρό.

Η διοργάνωση είναι η μετεξέλιξη του διεθνούς καμπ των τελευταίων 13 χρόνων, ενώ πριν από αυτό διεξαγόταν για τέσσερα χρόνια αμιγώς ελληνικό καμπ.

Πρώτος τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Φορέα Πολιτισμού, Αθλησης, Περιβάλλοντος και Οικογενειακής Υποστήριξης (ΔΗ.ΦΟ.ΠΑ.ΠΟΥ.) του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και πρώην Δήμαρχος Κολινδρού Γιώργος Καλύβας, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία τους.

Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελος Πολύζος, ανέφερε ότι το αθλητικό αυτό γεγονός θα συμβάλει στην στενή φιλία μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας που συμμετέχουν. Στην συνέχεια δήλωσε: «Η ιδέα για την καθιέρωση του καμπ δόθηκε πριν από 17 χρόνια από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και από τότε συνεχίζεται κάθε χρόνο. Ελπίζω και η νέα δημοτική αρχή να συμβάλει στην συνέχιση αυτής της διοργάνωσης παρά τα μεγάλα προβλήματα λόγω της κρίσης.  Εύχομαι του χρόνου και κάθε χρόνο να γίνεται ακόμη καλύτερη. Δεν ξεχνάμε τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της που έδωσαν πολλά για την προβολή του αθλητικού κέντρου αλλά και της Πιερίας και της πατρίδας μας».

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ Αντώνης Παπαγιαννούλης δήλωσε ότι “πέρασαν 17 χρόνια από την λειτουργία του καμπ και του αθλητικού κέντρου”. Ευχαρίστησε τους δημότες και τόνισε ότι είναι σίγουρος πως “η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια”.

Ο τεχνικός υπεύθυνος ανάπτυξης της ΕΟΚ Κώστας Πολίτης επεσήμανε: “Έχουν περάσει από αυτό το καμπ παίκτες τόσο από την ελληνική ομάδα, όσο και από τους ξένους που αγωνίζονται τώρα στην Εθνική Ανδρών, αλλά και στο ΝΒΑ και σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Στόχος είναι η συνεχόμενη ανάπτυξη του τουρνουά με περισσότερες ομάδες τα επόμενα χρόνια, αλλά παράλληλα να συνεχίζεται και το προπονητικό καμπ με τις πρωινές προπονήσεις.  Είμαστε υποχρεωμένοι να το αναβαθμίζουμε συνεχώς και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας,  αλλά και τα παιδιά που δίνουν το “παρών” κάθε χρόνο».

Εκ μέρους της ΕΟΚ μίλησε ο πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ, Γιάννης Κουτραφούρης: “Ο σημερινός δήμαρχος και οι συνεργάτες του που δημιούργησαν το αθλητικό κέντρο έγραψαν ένα κομμάτι από την Ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ. Οι άνθρωποι γράφουν Ιστορία. Η ΕΟΚ θέλει κάθε χρόνο να είναι αυτή την εποχή στο σπίτι της, που είναι το αθλητικό κέντρο του Δήμου. Αναβαθμίσαμε το διεθνές καμπ σε διεθνές τουρνουά. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα με τη συμβολή της δημοτικής αρχής, αλλά και των δημοτών. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι πάλι εδώ και μεταφέρω του θερμούς χαιρετισμούς του ΔΣ της ΕΟΚ και προσωπικά του προέδρου της».

Τέλος, παρέδωσε στον Γιώργο Καλύβα τον απολογισμό της περσινής περιόδου του αναπτυξιακού προγράμματος και στον Ευάγγελο Πολύζο την επίσημη φανέλα της Εθνικής ομάδας.