Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

U20: Τσαγκρώνης: «Διπλός ο στόχος…»

Το μεσημέρι της Δευτέρα (07/07) έγινε στο «ΚΡΗΤΗ 1» της ΑΝΕΚ Superfast το άτυπο τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (που θα διεξαχθεί από 8 ως 20 Ιουλίου στην Κρήτη) με την επίσημη συνέντευξη Τύπου της οργανωτικής επιτροπής.

Το «παρών» έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Κ.Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, κ. Μπάμπης Μαρκάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ.Νίκος Γιαλυτάκης και ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, κ.Δημήτρης Λαχνιδάκης.

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γ.Γ. ΕΟΚ): «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και για την συμπαράστασή σας, τόσο τους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου, όσο και την Περιφέρεια Κρήτης στην διοργάνωση της δεύτερης σε σπουδαιότητα ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά των Ανδρών. Αυτές τις μέρες θα βρίσκεται στην Κρήτη το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν θέαμα, ενώ το τουρνουά θα δώσει πνοή στην περιοχή, αλλά και την δυνατότητα στα μικρά παιδιά να έρθουν να δουν τους αγώνες. Θα ήθελα να τονίσω πως με σχετική απόφαση θα δοθεί σε κάθε σωματείο η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο γήπεδο τουλάχιστον είκοσι παιδιά από τις Ακαδημίες. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Αστυνομία που μας συμπαραστέκεται σε όλη αυτή την διαδικασία. Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι οι μεταφορές από ξενοδοχεία γήπεδο και αντίστροφη. Φυσικά ευχαριστώ και την τοπική Ενωση, που μας αναγκάζει και φέρνουμε τα τελευταία χρόνια διοργανώσεις στην Κρήτη. Πέρυσι ήρθε η Εθνική ομάδα των Ανδρών, διοργανώθηκε τη σεζόν που πέρασε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, τώρα θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Νέων, ενώ του χρόνου θα φιλοξενηθεί εδώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εφήβων. Θέλω να παρακαλέσω να γίνει σωστή ενημέρωση στον κόσμο, ώστε οι φίλαθλοι να έρθουν στα γήπεδα και να απολαύσουν το θέαμα. Ο στόχος είναι διπλός… Να πετύχουμε οργανωτικά, και αυτό δικό μας ζήτημα και των ανθρώπων της Κρήτης που φημίζεται για την φιλοξενία της. Παράλληλα, θέλουμε να έχουμε μια καλή πορεία της Εθνικής Νέων, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και δυστυχώς συνεχίζονται. Θέλουμε όλες οι ομάδες θα μείνουν ικανοποιημένες από διοργάνωση…
(σε ερώτηση για το Ευρωμπάσκετ του 2015 και για το αν διεκδικεί την διοργάνωσή του η Ελλάδα, απάντησε): «Είναι μεγάλο ζήτημα το Ευρωπαϊκό. Τα οικονομικά ποσά που ζητούν είναι υπερβολικά. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η πρόταση της Ελλάδας είναι να γίνει συνδιοργάνωση με την FIBA. Πάντως τα ποσά που μας έχουν ζητηθεί είναι υπέρογκα».

Μπάμπης Μαρκάκης (πρόεδρος ΕΚΑΣΚ): «Καλωσορίζουμε τα δεκαεννιά ξένα κράτη στην Κρήτη. Ευχαριστώ και τους δύο Δήμους και Περιφέρεια για την συμπαράσταση. Ευχαριστώ και τους χορηγούς. Το μόνο που θέλω είναι να αποδείξουμε ότι γενικά η Κρήτη αγαπά το μπάσκετ και να γεμίσουμε το γήπεδο για την Εθνική μας και για όλους αγώνες, αλλά περισσότερο για αυτά τα παιδιά. Ευχαριστώ την Αστυνομία για βοήθειά της. Χωρίς αυτήν δεν θα τα βγάζαμε πέρα».

Σταύρος Αρναουτάκης (Περιφερειάρχης Κρήτης): Η περιφέρειά μας αποδεικνύει ότι μπορεί και υποστηρίζει μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Το αποδεικνύουμε με την υποστήριξή μας σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση και χαιρόμαστε που συμβάλουμε στην ανάπτυξη του αθλητισμού, αλλά και την προβολή της Κρήτης».

Νίκος Γιαλυτάκης (Αντιδημαρχος Ηρακλείου): «Σας μεταφέρω τις ευχές του Δημάρχου ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να δώσει σήμερα το παρών. Καλωσορίζουμε άλλη μία μεγάλη διοργάνωση. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας και υποδεχόμαστε στο νησί και στην πόλη μας που έχει δείξει ότι ξέρει να διοργανώνει τέτοια γεγονότα και τα αγκαλιάζει όλο το φίλαθλο κοινό. Ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία την ΕΟΚ και τοπική αυτοδιοίκηση που ακούραστα δουλεύουν, φέρνουν μεγάλες διοργανώσεις και έχουν ανεβάσει τοπική καλαθοσφαίριση. Ως Δήμος θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να κυλήσουν όλα ομαλά. Καλούμε και τους μικρούς και τους μεγάλους θεατές να παρακολουθήσουν τελετή έναρξης, αλλά και όλους τους αγώνες Εθνικής μας και των υπολοίπων ομάδων. Η τιμή του εισιτηρίου είναι συμβολική και καλό θα είναι να στηρίξουν τους Νέους αθλητές που έχουν δώσει στην πατρίδα μας ιδιαίτερες χαρές».

Δημήτρης Λαχνιδάκης (Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου): Ο Δήμαρχος δεν μπορούσε παραβρεθεί λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα. Το Ρέθυμνο είναι η πόλη των τεχνών και των γραμμάτων και τα τελευταία χρόνια και του αθλητισμού. Καλωσορίζουμε τους συμμετέχοντες. Είναι τιμή για την πόλη μας, που η ΕΟΚ και η ΕΚΑΣΚ επέλεξαν το Ρέθυμνο για την διεξαγωγή των αγώνων. Είμαστε σίγουροι πως η διοργάνωση θα έχει επιτυχία και κόσμος θα χειροκροτήσει και θα δώσει δύναμη σε όλους αθλητές …».