Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Μία «γροθιά» ΕΟΚ και ΠΣΑΚ για το 3Χ3 στο Παγκρήτιο

Οι ημέρες μετρούν αντίστροφα για τη διεξαγωγή του τουρνουά 3Χ3 στο Ηράκλειο της Κρήτης (28 & 29 Ιουνίου), το οποίο θ α γίνει για 4η συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ενώνουν για μία ακόμη χρονιά τις δυνάμεις τους, με όσους αγαπούν ο μπάσκετ και ρίχνουν «Τάπα στη βία και στον ρατσισμό». Τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, θα βρεθούν και εφέτος στο Παγκρήτιο και θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τα μικρά παιδιά και να τους «διδάξουν» τα μυστικά του μπάσκετ.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, δήλωσε για τη φετινή διοργάνωση: «Η βία και ο ρατσισμός έχουν-δυστυχώς-παρεισφρήσει-σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και το μπάσκετ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Καθήκον όλων ημών που αγαπούμε το άθλημα είναι να το προστατεύσουμε από τέτοια κρούσματα που δεν έχουν καμία θέση σε αυτό και την κοινωνία μας γενικότερα. Στον αγώνα αυτό, η ομοσπονδία και οι αληθινοί πρωταγωνιστές, οι αθλητές, πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Για το λόγο αυτό για μία ακόμη χρονιά η ΕΟΚ και ο ΠΣΑΚ συνεργάζονται για το τουρνουά 3Χ3, που φέτος θα έχει σύνθημα ‘Τάπα στη βία και το ρατσισμό’. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μας ότι φέτος οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 28 και 29 Ιουνίου στη φιλόξενη πόλη του Ηρακλείου, που αγκαλιάζει όλο και περισσότερο το μπάσκετ. Η διεξαγωγή φιλικών της Εθνικής το περασμένο καλοκαίρι και του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ανδρών ήταν η αρχή, ενώ πέρα από το φετινό τουρνουά 3Χ3, το Ηράκλειο θα υποδεχτεί 8-20 Ιουλίου και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, κάτι που αποτελεί ευτυχή συγκυρία για το άθλημα και την πόλη. Καλούμε όλους τους φίλους του μπάσκετ να δώσουν το ‘παρών’ στους αγώνες του Παγκρήτιου, είτε ως συμμετέχοντες αθλητές είτε απλώς ως θεατές, για να ζήσουμε μαζί τη χαρά του παιχνιδιού και να βροντοφωνάξουμε πως βία και ρατσισμός δεν χωρούν στον αθλητισμό».

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο τουρνουά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, στο www.3on3streetball.gr