Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Βασιλακόπουλος: «Δικαίωση για το ελληνικό μπάσκετ»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, χαρακτήρισε από τη Βαρκελώνη δικαίωση για όλο το ελληνικό μπάσκετ την εξασφά

λιση της wild card για τη συμμετοχή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

«Είναι η στιγμή δικαίωσης μιας καλά σχεδιασμένης προσπάθειας. Είναι επιτυχία ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ. Όλοι όσοι συνέβαλαν στις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια έχουν ένα μερίδιο. Η ιστορική μας διαδρομή είναι αυτή που αποτέλεσε το μεγαλύτερο όπλο για μας, καθώς το ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστεί παγκοσμίως εδώ και περίπου 30 χρόνια. Είμαστε συνεπείς σε όλες μας τις υποχρεώσεις, έχουμε φιλοξενήσει άριστα μεγάλες διοργανώσεις και η Εθνική μας είναι στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Εκμεταλλευτήκαμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα είμαστε παρόντες. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν ώστε αυτή η προσπάθεια να έχει αίσιο τέλος. Η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σημαίνει πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο σε επίπεδο αθλητισμού, αλλά και σε κοινωνικό, πολιτιστικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο. Έφυγε ένα βάρος, αλλά αυξάνονται τώρα οι υποχρεώσεις εν όψει της συμμετοχής μας. Θέλουμε να έχουμε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στη διοργάνωση», πρόσθεσε.

Σχετικά με θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή, είπε: «Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο που έχουμε για τον προπονητή. Είχαμε πει πως αν θα ήμασταν στο Παγκόσμιο, θα πηγαίναμε σε άλλη κατεύθυνση για τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ευτυχώς αποφύγαμε τα προκριματικά και τα ταξίδια στην άγονη γραμμή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάτι που θα ήταν ταλαιπωρία και πιθανώς να απουσίαζαν μεγάλοι παίκτες από αυτή τη διαδικασία. Πλέον όμως δεν θα υποστούμε αυτή την ταλαιπωρία. Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε και το όνομα του προπονητή».