Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Δ. Φλιώνης: “Να αποδείξουμε πως είμαστε οι καλύτεροι”

H Εθνική ομάδα Παίδων έκανε το 2/2 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και αύριο (10/08, 14.15) θα παλέψει κόντρα στην Ισπανία για την πρωτιά του Α ομίλου. “Ξέραμε πως το σημερινό παιχνίδι θα ήταν δύσκολο, γιατί η Ρωσία είναι μια πολύ μαχητική ομάδα”, σχολίασε ο Δημήτρης Φλιώνης.

“ Σε ένα παιχνίδι Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και τα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης για να έχεις ελπίδες να πας ψηλά. Εμείς ακόμη δεν έχουμε καταφέρει σε καμία περίπτωση να πιάσουμε το επίπεδο απόδοσης που θέλουμε και μπορούμε. Παίζουμε σε πολύ πιο χαμηλά στάνταρ μέχρι στιγμής από τις δυνατότητες μας. Το θετικό, όμως, είναι ότι πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και συνεχίσουμε. Πιστεύω πως σύντομα θα βρούμε ρυθμό”.

Ο γκαρντ του Άρη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στις “Αρκούδες” και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της νίκης. Ωστόσο, τα στατιστικά του είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει… “Σήμερα έτυχε να είμαι εγώ. Χθες ήταν κάποιος άλλος και αύριο θα είναι κάποιος διαφορετικός. Η ουσία είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα και μέσα από την ομαδική προσπάθεια να έρχεται η νίκη”.

Το τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας που έδωσε η Εθνική πριν το Ευρωμπάσκετ ήταν κόντρα στους “ταυρομάχους”. Τότε είχε επικρατήσει με 75-70… “Οταν συναντήσαμε τους Ισπανούς στην Γκουανταλαχάρα ήταν ένα φιλικό παιχνίδι όπου οι προπονητές δεν αποκάλυψαν όλα τα χαρτιά τους. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα. Είναι το ντέρμπι του ομίλου. Φυσικά δεν μας αρκεί το ότι έχουμε περάσει ήδη στην επόμενη φάση. Θέλουμε αύριο την νίκη γιατί εκτός των άλλων θα την χρειαστούμε στην συνέχεια. Επιπλέον θέλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε οι καλύτεροι του ομίλου”.