Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Σωτηρίου: «Θα πήγαινα έτσι και αλλιώς»!

Όλοι οι αθλητές όποτε καλούνται να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους, νιώθουν τεράστια τιμή και η Κατερίνα Σωτηρίου δεν αποτελε ί εξαίρεση. Η 28χρονη φόργουορντ και μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών θα δώσει το… “παρούσα” στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα 3Χ3 που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο από 23 ως 26 Αυγούστου. Η ίδια, πάντως, ήταν αποφασισμένη να βρεθεί εκείνες τις μέρες στον ιστορικό χώρο ακόμη και αν η Ελληνική Ομοσπονδία δεν την είχε συμπεριλάβει στις τέσσερις εκλεκτές!

«Με τα κορίτσια γνωριζόμαστε και μέσα από την Εθνική ομάδα, αλλά και με κάποιες έχουμε υπάρξει συμπαίκτριες σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό ότι είμαστε κοντά ηλικιακά, πιστεύω ότι είναι στα συν μας», δήλωσε η Κατερίνα Σωτηρίου. «Υπάρχει μεγάλη διάθεση και χαρά για αυτή τη συμμετοχή. Θα θέλαμε να το ευχαριστηθούμε και παράλληλα να ευχαριστήσουμε με την παρουσία μας και τον κόσμο που θα έρθει να μας δει από κοντά, αλλά και εκείνους που θα το παρακολουθήσουν από τις τηλεοράσεις τους».

Η διεθνής παίκτρια δεν θέλησε να μιλήσει πολύ συγκεκριμένα για το στόχο της ομάδας, μιας και όπως τόνισε: «Είναι αλήθεια πως δεν είναι η καλύτερη περίοδος για εμάς, γιατί τώρα θα αρχίσουν οι περισσότερες κοπέλες προετοιμασία με τις ομάδες τους. Αυτό όμως δεν θα αφήσουμε να μας επηρεάσει. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίζουμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Εξάλλου, για όποιον αγωνίζεται στόχος πάντα είναι η νίκη και τίποτε άλλο. Εμείς θέλουμε να το ευχαριστηθούμε, αλλά και να «μαζέψουμε» όσες περισσότερες νίκες μπορούμε».

Αναφερόμενη στον ιστορικό χώρο του Ζαππείου, είπε: «Είναι πολύ όμορφο μέρος. Θα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό, δεδομένου ότι έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε κλειστά γήπεδα. Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχα κληθεί στην ομάδα του 3Χ3 θα πήγαινα να παρακολουθήσω τους αγώνες ως θεατής. Πιστεύω πως θα είναι μια τελείως ξεχωριστή εμπειρία και αξίζει ο κόσμος να έρθει να δει αυτό το γρήγορο και συναρπαστικό άθλημα».