Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

«Έφυγε» ο Άρης Γεωργιάδης

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του Άρη Γεωργιάδη, ενός από τους πρωτεργάτες του αθλήματος. Του εμψυχωτή και ιδρυ τή του μπάσκετ στην ΕΚΑΣΚΕΜ, που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος όχι μόνο σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Άρης Γεωργιάδης τίμησε όλα αυτά τα χρόνια με την παρουσία του σαν εργάτης, σαν παράγοντας και σαν άνθρωπος το μπάσκετ αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο του ανιδιοτελούς διοικητικού παράγοντα στο αθλητικό κίνημα και στην κοινωνία γενικότερα.

Το 1950 ίδρυσε την πρώτη ομάδα μπάσκετ στην περιοχή, το Βέρμιο, ενώ το 1966 δημιούργησε την τοπική επιτροπή Κεντροδυτικής Μακεδονίας της οποίας ήταν και πρόεδρος. Το 1980 συστάθηκε η ΕΚΑΣΚΕΔΥΜ όπου παρέμεινε στη θέση του προέδρου ως το 1989. Στη συνέχεια από το 1989 ως το 1999 διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και το 2000 ανακηρύχθηκε ομόφωνα επίτιμος πρόεδρος της Ενωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Άρη Γεωργιάδη, συλλυπείται τους οικείους του και τονίζει ότι η απώλεια του θα αφήσει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.