Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Επιστροφή της Εθνικής

Με χαμόγελα για την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών από τη Λιθουανία. Την ομάδα υποδέχτηκε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

«Ολοκληρώσαμε το τουρνουά με θετικό τρόπο. Είμαστε ευχαριστημένοι που πετύχαμε το στόχο μας που ήταν η πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά. Οι απουσίες πάντα θα υπάρχουν, είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά είμαστε μία νέα ομάδα και η συνέχεια πιστεύω ότι θα είναι καλή. Τώρα, το μόνο που κοιτάμε, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από το προολυμπιακό. Μας έμεινε, όμως, μία μικρή πικρία από το ματς με τη Γαλλία, που θα μπορούσαμε να πάρουμε», δήλωσε ο συνεργάτης του Ηλία Ζούρου, Δημήτρης Πρίφτης.

Ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Φώτσης, ανέφερε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που πετύχαμε το στόχο μας, παρά τις αντιξοότητες. Πάντα θα υπάρχουν απουσίες, αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μας. Εμείς τα δώσαμε. Υπήρχαν στην ομάδα έξι νέα παιδιά, που αντεπεξήλθαν στις δυσκολίες και πλέον, αυτό που ευχόμαστε όλοι είναι να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Δημήτρης Μαυροειδής τόνισε με τη σειρά του: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί αυτή ήταν μία πολύ καλή χρονιά και για την ομάδα μου, την Μπιλμπάο και για την Εθνική. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά. Το μόνο κακό στο Ευρωμπάσκετ ήταν η ήττα από τη Γαλλία».

Με την ομάδα δεν επέστρεψαν ο Ηλίας Ζούρος, λόγω υποχρεώσεων με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, καθώς επίσης και οι Νίκος Ζήσης, Κώστας Κουφός και Μάικ Μπράμος, που μετέβησαν απευθείας σε Ιταλία, ΗΠΑ και Ισπανία αντίστοιχα.