Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Παπανικολάου: «Πάνω από όλους η ομάδα»

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν μένει στη δική του σημαντική συμβολή στη νίκη επί της Σλοβενίας και τονίζει τη σημασία της ομά δας. Παράλληλα θέτει σαν στόχο το απόλυτο των νικών στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για:

-τη χθεσινή νίκη επί της Σλοβενίας: «Θέλαμε πολύ να αρχίσουμε με νίκη στη δεύτερη φάση, τόσο για να μαζέψουμε βαθμούς, όσο και για την ψυχολογία. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση, αλλά δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη, γιατί κανείς δεν ξέρει τι αποτελέσματα θα υπάρχουν στα άλλα ματς. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο».

-την αποτελεσματικότητα της ομάδας στα τελευταία λεπτά: «Δείξαμε χαρακτήρα, συγκέντρωση και υπομονή. Οι πιο έμπειροι ηρέμησαν την ομάδα και ‘μίλησαν’ σε καταστάσεις που ήταν δύσκολες. Τέλος καλό, όλα καλά, πήραμε το παιχνίδι και πάμε παρακάτω».

-την πρόοδο της Εθνικής: «Η ήττα από τα Σκόπια μάς πείραξε πολύ όλους. Σε αυτό το ματς δεν παίξαμε καθόλου, δεν κάναμε τίποτα από αυτά που είχαμε προετοιμάσει και μπορούμε να δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα αυτό μας βοήθησε τελικά, γιατί στη συνέχεια βελτιωθήκαμε στην άμυνα που είναι το βασικό μας στοιχείο και βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση».

-την προσωπική του απόδοση: «Ήταν σημαντικό για μένα να μπουν αυτά τα σουτ. Όμως δεν έκανα κάτι παραπάνω ή κάτι λιγότερο από ό,τι θα έκανα σε κάθε περίπτωση. Ήμουν ελεύθερος, πήρα τα σουτ και μπήκαν. Αν δεν έμπαιναν, ίσως το παιχνίδι να εξελισσόταν διαφορετικά. Μέχρι τώρα ήμουν άστοχος. Έτσι είναι τα σουτ, άλλες μέρες θα μπουν, άλλες όχι. Δεν το σκεφτόμουν και δεν φόρτωνα τον εαυτό μου με άγχος. Κοιτούσα να κάνω τη δουλειά μου, να μπαίνω μέσα, να δίνω ενέργεια στην ομάδα, να βοηθώ στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Από τη στιγμή που χθες μπήκαν και τα σουτ, ήταν μία έξτρα βοήθεια στην ομάδα. Σημασία έχει ότι πήραμε τη νίκη. Αυτό που μένει στο τέλος είναι τι αποτέλεσμα θα φέρει η ομάδα. Το τι θα κάνει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά δεν έχει καμία σημασία, αν η ομάδα του αποτύχει».

-το ερχόμενο ματς απέναντι στη Ρωσία: «Το φιλικό που παίξαμε με τη Ρωσία στην Κύπρο δεν έχει σχέση με το αυριανό ματς. Οι διαφορές είναι τεράστιες με ένα επίσημο ματς στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ. Η Ρωσία είναι μια πολύ δυνατή και πλήρης σε όλες τις θέσεις ομάδα, με πολλή ενέργεια και πολύ καλή άμυνα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να παίξουμε την άμυνα των τελευταίων τριών αγώνων, για να έχουμε πιθανότητες να διεκδικήσουμε τη νίκη. Στόχος μας είναι να κάνουμε το τρία στα τρία στη δεύτερη φάση ή έστω όσες περισσότερες νίκες μπορούμε, να πάμε στην οκτάδα και να δούμε στη συνέχεια τον αντίπαλό μας. Όλες οι ομάδες στο άλλο γκρουπ είναι δυνατές, όχι μόνο οι τέσσερις που θα προκριθούν τελικά, αλλά και οι έξι. Δεν θα υπάρξει εύκολο ματς στην οκτάδα. Όμως δεν προτρέχουμε, αφού έχουμε δύο ακόμη ματς στη δεύτερη φάση. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στον όμιλο αυτό και για ψυχολογικούς λόγους».