Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ελλάδα-Φινλανδία: Δηλώσεις

Καλά διαβασμένη εμφανίστηκε η Εθνική ομάδα για το παιχνίδι της Φινλανδίας και αυτό ήταν το στοιχείο που έπαιξε καθοριστι κό ρόλο στην ελληνική επικράτηση στο δεύτερο παιχνίδι της για τον τρίτο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος.

Ηλίας Ζούρος: «Σεβόμαστε πολύ τον κόουτς Ντέτμαν και την ομάδα του. Παρακολουθήσαμε αυτή την ομάδα όχι μόνο στο χθεσινό ματς με την Κροατία, αλλά και σε προηγούμενα. Παίζουν καλό μπάσκετ παρότι δεν έχουν ψηλούς παίκτες, αλλά εμείς ήμασταν έτοιμοι και καλά προετοιμασμένοι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στο προπονητικό τιμ, που έκανε πολύ καλή δουλειά και δεν εμφανιστήκαμε απροετοίμαστοι. Δουλέψαμε στις λεπτομέρειες, αξιοποιήσαμε το πλεονέκτημα στους ψηλούς και ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι από χθες, καθώς στην πρεμιέρα ενός τουρνουά όλες οι ομάδες δυσκολεύονται. Πλέον έχουμε ξεκούραση μιας ημέρας και θα αφοσιωθούμε στο ματς με τα Σκόπια για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στον όμιλό μας, δεν υπάρχει εύκολο ματς και το ξέρουμε αυτό. Έχουμε ήδη παρακολουθήσει παιχνίδια των Σκοπίων. Θα πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση, εξυπνάδα και όπως πάντα με έμφαση στην άμυνα».

Κώστας Βασιλειάδης: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε από την αρχή πως είναι μία ομάδα που σουτάρει καλά από μακριά., Καταφέραμε να το περιορίσουμε αυτό το στοιχείο και καταφέραμε ξεκινώντας από την άμυνα να πάρουμε αυτή τη σημαντική νίκη. Μέσα από την άμυνα βρίσκουμε πάντα ρυθμό και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στα επόμενα παιχνίδια». Ζούρος: «Ήμασταν προετοιμασμένοι»

Χένρικ Ντέτμαν: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Έδειξε πως είναι ομάδα παγκόσμιας κλάσης και τη διαφορά ανάμεσα σε μία από τις κορυφαίες ομάδες και μία που συμμετέχει στη διοργάνωση. Οι αντίπαλοί μας είχαν εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, ειδικά στο δεύτερο μέρος και το αποτέλεσμα φάνηκε. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ κι έπαιξαν απλό και όμορφο μπάσκετ. Εμείς ήρθαμε εδώ ξέροντας πως για να κερδίσουμε ένα ματς. Δεν βλέπω γιατί να μην μπορούμε να κοντράρουμε και μία άλλη ομάδα, όπως συνέβη με την Κροατία. Οι καλές ομάδες βελτιώνονται και αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εμείς. Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι υποχρεώσαμε την Ελλάδα και την Κροατία σε 21 λάθη κατά μέσο όρο, αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπο να μετατρέπουμε αυτά τα λάθη των αντιπάλων σε καλάθια».

Τζέραλντ Λι: «Δεν αποδώσαμε όπως μπορούσαμε. Η Ελλάδα επικράτησε στον τομέα των ριμπάουντ και μας οδήγησε σε πολλά λάθη. Ειδικά στο δεύτερο μέρος η άμυνα της ελληνικής ομάδας ήταν πολύ αποτελεσματική και δεν μας επέτρεψε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ξέραμε πως η ελληνική ομάδα έχει ψηλά κορμιά και θέλαμε να παίξουμε γρήγορα, αλλά δεν τα καταφέραμε».