Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ζούρος: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής, παρότι-όπως δήλωσε-το φιλικό με το Μπρίγκαμ Γιάνγκ δεν προσ φερόταν για χρήσιμα συμπεράσματα.
«Δεν μπορώ να πω τίποτα για το σημερινό ματς. Είναι άνευ κριτικής. Ο αντίπαλος δεν προσφερόταν για να παίξουμε μπάσκετ. Ήταν πολύ κοντοί, έπαιζαν γύρω-γύρω όλοι κι ανοικτά κι εμείς χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες. Είναι μία νοοτροπία πανεπιστημιακή, πολή μακριά από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αντιμετωπίσαμε ζώνη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να βελτιωθούμε σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Ακόμη δεν έχουμε βρει τα σχήματα των πεντάδων, αλλά δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες. Είχαμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε τον Ζήση και τον Καϊμακόγλου».
«Δεν μας πειράζει αν είναι δυνατά ή όχι τα φιλικά, γιατί έχουμε παίξει πολύ δυνατά ματς μέχρι τώρα. Θα έλεγα ότι έχουμε την ανάγκη να σταθεροποιήσουμε κάποια πράγματα μέσα  στο γήπεδο. Κάποιες φορές θέλουμε να παίζουμε με πιο ψηλά κι άλλες με πιο ψηλά σχήματα. Θέλουμε να εντάξουμε τον Καλάθη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς θέλει χρόνο μετά τον τραυματισμό του. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι και δεν έχω παράπονο, γιατί εμείς επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες φορές δύο ψηλούς και κάποιες άλλες με κοντούς. Είμαστε γενικά σε καλό δρόμο».
«Όταν θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με δύο ή τρεις πάρα πολλούς ψηλούς παίκτες, όπως η Ρωσία, θα είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε κι εμείς με δύο ψηλούς. Άρα είμαστε αναγκασμένοι να δουλέψουμε πάνω σε αυτό».
«Είμαστε ομάδα και δουλεύουμε πολύ καλά. Δεν σταματάμε την μπάλα, πασάρουμε πολύ καλά και ανεβάζουμε σταδιακά το ρυθμό μας στην επίθεση. Δεν θα πρέπει όμως να βιαζόμαστε. Τα βασικά συστατικά αυτής της ομάδας είναι η άμυνα και η ομαδικότητα».