Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Κ. Παπανικολάου: «Να δούμε και να δουλέψουμε»

Το πρώτο φιλικό της Εθνικής Ομάδας ολοκληρώθηκε με νίκη, αλλά όπως τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου, είναι κάτι που λίγο ενδ ιέφερε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, εξηγώντας και γιατί: «Ήταν το πρώτο φιλικό. Δεν μας ενδιέφερε η νίκη και μας το είχε πει και ο προπονητής. Θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα, να δούμε που βρισκόμαστε σε άμυνα και επίθεση, τι κάνουμε λάθος, τι σωστά. Ο στόχος των φιλικών αγώνων είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τη συνέχεια. Αντιδράσαμε καλά, αλλά από εκεί και πέρα θα καταλάβουμε περισσότερα όταν δούμε το βίντεο με τους προπονητές και μιλήσουμε μαζί τους για το τι πρέπει να διορθώσουμε, μεταφέροντας και πάλι τη δουλειά στην προπόνηση. Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για δείγμα γραφής. Είμαστε μια νέα ομάδα, στερούμαστε σε εμπειρία, αλλά θα προσπαθήσουμε να ισοσκελίσουμε την απώλεια αυτή με ενέργεια, όρεξη, διάθεση για τρέξιμο και άμυνα».

Για το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να μην είχε ως πρώτο στόχο τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι, αλλά τη διεκδίκησε ως το τέλος, ο Παπανικολάου τόνισε: «Αυτό βγαίνει μέσα στον αγώνα… Δεν γίνεται διαφορετικά όταν βλέπεις κιόλας ότι είσαι τόσο κοντά στο θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι έγινε ένα όμορφο παιχνίδι και ότι ο κόσμος που το είδε το απόλαυσε».

Όταν έγινε αναφορά στη δική του απόδοση όμως, έδειξε την ομάδα: «Δεν μετράει η ατομική απόδοση. Είναι ένας αγώνας προετοιμασίας. Δουλεύουμε όλοι μαζί με ένα κοινό στόχο, να είμαστε έτοιμοι στις 31 Αυγούστου. Ο καθένας δίνει ότι καλύτερο μπορεί. Έχουμε άλλους δύο αγώνες εδώ, θα δουλέψουμε, θα δούμε κάποια συστήματα που θέλει ο κόουτς και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Σε ότι αφορά την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στην Κύπρο, υπογράμμισε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που βρισκόμαστε εδώ και είναι φανερό ότι ο κόσμος μας αγαπά. Και φαίνεται ότι στο γήπεδο αυτό πάμε πολύ καλά…»