Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Π.Παπαμιχαήλ: «Ανεβάσαμε τον πήχη»

Η κατάκτηση της ενδέκατης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας συνιστά αναμφίβολα μια μεγάλη επιτυχία για την εθνι κή γυναικών στην παρθενική της εμφάνιση σε μια τέτοια διοργάνωση. Η Πέλη Παπαμιχάηλ μιλάει για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, χαρακτηρίζει γλυκόπικρη τη γεύση που της αφήνει, καθώς υποστηρίζει ότι μπορούσε να γίνει η υπέρβαση, ωστόσο, η ομάδα αποκόμισε εμπειρίες και οφείλει να κρατήσει τον πήχη ψηλά.

Την πορεία της εθνικής πως την κρίνεις;

Έχω μια γλυκόπικρη γεύση για να πω την αλήθεια. Η ενδέκατη θέση δείχνει ότι οι στόχοι που είχαμε βάλει, οι οποίοι ήταν να μπούμε στη δωδεκάδα τους, πετύχαμε. Το ότι μείναμε εκτός οκτάδας με αυτό τον τρόπο που μείναμε μας κάνει να μην είναι αρκετή για μας η θέση που πήραμε. Μπορούσαμε την υπέρβαση, αλλά το αποτέλεσμα βέβαια είναι αυτό που μετράει.

Τι κρατάς από την πορεία της εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας;

Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε είναι σίγουρα πολύ σημαντικές. Είμαστε τυχερές που πήραμε μέρος στη διοργάνωση και είναι μεγάλη η τιμή να συμμετέχεις σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και σίγουρα αυτό έχει ανεβάσει και τον πήχη ψηλά και για τις επόμενες διοργανώσεις. Ότι καταφέραμε να είμαστε εδώ δείχνει ότι κάναμε ένα βήμα παραπάνω και πρέπει να το προστατεύσουμε αυτό.

Νιώθετε ότι αυξάνονται οι υποχρεώσεις σας;

Αυξάνονται σαφώς οι απαιτήσεις, αλλά αυτό είναι φυσικό επόμενο. 
Είναι ένα βάρος που η καθεμιά μας το κουβαλάει με μεγάλη ευχαρίστηση. Υπάρχει πίεση, απαιτήσεις, αλλά είναι κάτι που το κερδίσαμε και θέλουμε να το κρατήσουμε.

Πως θα χαρακτήριζες την πορεία της εθνικής;

Είναι μια πετυχημένη πορεία και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Στην πορεία μιας διοργάνωσης βέβαια βλέπεις ότι θα μπορούσες να είσαι λίγο παραπάνω. Το ματς, άλλωστε, που μας άφησε εκτός οκτάδας με τη Λευκορωσία χάθηκε στις λεπτομέρειες.

Ποιες είναι γενικά οι εντυπώσεις σου από τη διοργάνωση;

Περίμενα, για να πω την αλήθεια να έχει περισσότερη αίγλη ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Περίμενα πιο γιορταστική ατμόσφαιρα συγκρινόμενη με τα όσα ζήσαμε πέρυσι στο Ευρωπαϊκό  
που έγινε στη Λετονία. Από εκεί και πέρα η συμμετοχή και μόνο σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Σε κάνει να νιώθεις υπέροχα.

*Η αποστολή της εθνικής γυναικών φτάνει αύριο Δευτέρα στην Αθήνα στις τρεις το μεσημέρι μέσω Πράγας.