Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Α. Φώτσης: «Να κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο!»

Η Εθνική Ελλάδας θα έχει δύο μεγάλα συν αύριο απέναντι στην Τουρκία. Η επιστροφή του Αντώνη Φώτση και το Σοφοκλή Σχορτσα νίτη τη δυναμώνουν, δίνουν περισσότερες λύσεις. Και κάνουν χαρούμενους τους δύο παίκτες. Ο Φώτσης παραδέχεται χαμογελώντας ότι αισθάνεται πραγματικά χαρούμενος για την επιστροφή, μιλώντας παράλληλα για την αντίθεση της δυσκολίας να παρακολουθεί τον αγώνα από την εξέδρα.
-Ήρθε η ώρα της επιστροφής για σένα. Πόσο έτοιμος αισθάνεσαι;
«Αισθάνομαι έτοιμος… Είναι σίγουρα μια διαφορετική κατάσταση, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος: Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα. Στους πρώτους αγώνες δεν μπορούσαμε, ούτε εγώ, ούτε ο Σοφοκλής να βοηθήσουμε τα παιδιά,  
αναγκαστήκαμε να δούμε τον αγώνα από την εξέδρα. Δεν μπορέσαμε να παίξουμε, αλλά θέλουμε και οι δύο να προσφέρουμε τώρα που έρχονται και δύσκολα παιχνίδια».
-Πόσο διαφορετικά είναι να παρακολουθείς έναν αγώνα από την εξέδρα, όπως σε είδαμε εσένα να κάνεις στους δύο αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
«Είναι πολύ διαφορετικό… Πάρα πολύ… Είναι αλλιώς να είσαι απ’ έξω, να μην μπορείς να παίξεις. Ήταν πολύ δύσκολο. Δεν μπορούσαμε όμως να κάνουμε τίποτα. Αυτό που προτιμώ να κρατήσω είναι ότι τελείωσε αυτή η ιστορία και ότι νιώθω πραγματικά χαρούμενος που είμαι πίσω, που θα μπορώ να αγωνιστώ…»
-Τους δύο πρώτους αγώνες τους είδες. Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το πρόβλημα και η ομάδα δεν έδειξε το καλύτερο πρόσωπό της;
«Σίγουρα η εικόνα στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν ήταν αυτή που θα περιμέναμε. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τις δύο νίκες έστω και δύσκολα. Παλέψαμε και στους δύο αγώνες. Ξέρουμε ότι έτσι είναι τα επίσημα παιχνίδια. Δεν είναι τα φιλικά όπου γίνονται δοκιμές, όπου είναι άλοι οι στόχοι και κερδίζεις με 20 και 30 πόντους. Το ξέραμε και το ξέρουμε. Τα επίσημα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Κάθε νίκη είναι σημαντική και αυτό μετράει στο τέλος».
-Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να βγάλουμε αιφνιδιασμούς όπως είχαμε συνηθίσει στα φιλικά να σας βλέπουμε, είναι ένας παράγοντας;
«Ναι… Σίγουρα… Είναι ένα μεγάλο κομμάτι ο αιφνιδιασμός. Δεν είχαμε το εύκολο καλάθι. Έχουμε την εμπειρία όμως να ξέρουμε ότι τα φιλικά δεν είναι ίδια κατάσταση με τα επίσημα. Οι ομάδες είναι πιο προετοιμασμένες για τον κάθε αντίπαλο, πιο σοβαρές θέλουν να κερδίσουν. Δεν είναι σαν τα φιλικά που υπάρχει το περιθώριο του λάθους και παίζουν όλοι πιο χαλαρά».
-Στο πρόγραμμα υπάρχει πλέον η Τουρκία και η λέξη «χαλαρά» έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει. Τι να περιμένουμε;
«Η Τουρκία είναι πολύ καλή ομάδα και επιπλέον έχει και τη βοήθεια του κόσμου. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό που είναι σημαντικό και να πάρουμε τη νίκη, γιατί είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μας δώσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Είναι ομάδα που παίζει με μεγάλο ενθουσιασμό, πρέπει να μην τους επιτρέψουμε το εύκολο καλάθι, γιατί μετά τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εμάς. Δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Και φυσικά θα πρέπει να παίξουμε άμυνα. Είναι ένα κομμάτι το οποίο είναι χαρακτηριστικό μας και είμαι σίγουρος πως όσο προχωράμε θα γινόμαστε καλύτεροι στην άμυνα».
-Η παρουσία του κόσμου, καθώς η Τουρκία είναι ουσιαστικά γηπεδούχος, θα δυσκολέψει;
«Δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο θα μας δυσκολέψει. Ή ότι είναι εκτός προγράμματος. Όλοι οι μεγάλοι αγώνες έχουν κόσμο. Το ότι θα είναι εναντίον μας μπορεί να λειτουργήσει και θετικά. Γίνεται αυτό και το ξέρουμε. Δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει έτσι κι αλλιώς. Το ξέραμε ότι θα είναι έτσι. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά στο γήπεδο».