Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Κ. Καϊμακόγλου: «Καθαρό μυαλό στον… κλεφτοπόλεμο»

Ο Κώστας Καϊμακόγλου κάνει αυτό που οι περισσότεροι προπονητές θέλουν: Ακολουθεί τις εντολές και είτε αγωνιστεί σαράντα λεπτά, είτε δύο, είναι στο παρκέ για να τα δώσει όλα. Όπως έκανε και στους δύο αγώνες μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είτε στο δεκάλεπτο που αγωνίστηκε απέναντι στο Κίνα, είτε στο (κάτι λιγότερο από) τρίλεπτο απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο.
-Η Εθνική Ομάδα έχει κάνει δύο νίκες, πραγματοποιώντας μέτριες εμφανίσεις και τώρα μπροστά της υπάρχει η Τουρκία, 
σε ένα παιχνίδι που είναι «τελικός». Πώς το αντιμετωπίζετε;
«Η αλήθεια είναι πως οι εμφανίσεις που κάναμε δεν ήταν ισάξιες με αυτές των φιλικών αγώνων. Αυτό που μετράει είναι η νίκη και το ότι φέραμε σε πέρας αυτή τη… μίνι αποστολή που είχαμε, να πάρουμε δύο νίκες παρά την απουσία των Φώτση και Σχορτσανίτη. Τη φέραμε σε πέρας και τώρα έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με την Τουρκία που είναι σαν ένας τελικός για πολλούς λόγους. Νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρώτη θέση του ομίλου, γιατί με νίκη σε αυτό το παιχνίδι θα είναι και ο δρόμος μας πιο εύκολος στη συνέχεια και μπορεί να μας πάει μέχρι την τετράδα».
-Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να ξαναβρεί η ομάδα τη χημεία της με την επιστροφή των δύο παικτών;
«Αντιμετωπίσαμε μια περίεργη κατάσταση έχοντας στην προετοιμασία όλους τους παίκτες. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε χωρίς δύο βασικούς παίκτες και τώρα επιστρέφουν. Ίσως και οι μέτριες εμφανίσεις μας σε ένα ποσοστό να οφείλονται σε αυτό. Μας έλειπαν δύο βασικοί παίκτες. Νομίζω ότι η επιστροφή τους θα είναι μόνο κάτι θετικό. Με τη σημερινή προπόνηση που θα έχουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί με τη δουλειά και στα μίτινγκ, πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πριν. Η επιστροφή τους είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια και θα μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί όπως στην προετοιμασία».
-Ο αγώνας με την Τουρκία είναι δύσκολος, καθώς είναι ομάδα που παίζει πολύ σκληρή άμυνα, εκμεταλλευόμενοι με κάθε τρόπο και τον παράγοντα έδρα. Είστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε αυτό;
«Η Τουρκία έχει δείξει ότι παίζει πολύ δυνατά, με ενέγρεια. Ο κόσμος τους ξεσηκώνει. Από εκεί και πέρα αν θέλουμε να έχουμε τύχη σε αυτό το παιχνίδι, πρέπει να μπούμε εμείς ακόμη πιο δυνατά, να παλέψουμε ακόμη πιο σκληρά από αυτούς. Το άγχος σε αυτό το παιχνίδι δεν θα το έχουμε εμείς. Παρά το ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο, είναι κάτι που μπορεί να γίνει μπούμερανγκ. Αν το παιχνίδι δεν πάει καλά για την Τουρκία μπορεί ο κόσμος να αρχίσει να δυσανασχετεί και αυτό ίσως κάνει τους κάνει κακό και καλό σε εμάς. Εμείς αυτό που θέλουε είναι να γίνει «κλεφτοπόλεμος», να είμαστε σε όλη διάρκεια του αγώνα μέσα στο παιχνίδι, να μην ξεφύγει η Τουρκία και στα τελευταία λεπτά, εκεί όπου θα υπάρχει μεγάλη πίεση για τους Τούρκους, να έχουμε εμείς καθαρό μυαλό για να πάρουμε τη νίκη. Κάτι που έχουμε καταφέρει και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια μας».
-Είναι κάτι που δείχνει ίσως το χαρακτήρα της ομάδας;
«Ναι… Έγινε και χθες απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Βρεθήκαμε να χάνουμε με εννέα πόντους. Γυρίσαμε το παιχνίδι και στο τέλος εκεί που όλα κρίνονται, εκεί είχαμε πολύ καθαρό μυαλό, σωστές επιλογές, είμαστε ψύχραιμοι στις βολές και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Το καθαρό μυαλό και η συγκέντρωση είναι όπλα, για να κάνουμε μεγάλες νίκες, γιατί όταν θα έρθουν και τα μεγάλα παιχνίδια, όλα κρίνονται στα τελευταία λεπτά».