Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ευρωπαϊκό Κορασίδων: Ρωσία – Γαλλία 66-59

Τίποτα δεν προμήνυε το συγκλονιστικό τέλος του πρώτου ημιτελικού μεταξύ της Ρωσίας και της Γαλλίας. Το 66-59 υπέρ των Ρω σίδων μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, καθώς είχαν σημαντικό προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο η Γαλλία κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία, όμως τα λάθη στο τέλος δεν της επέτρεψαν να κάνει την μεγάλη ανατροπή.
Δεκάλεπτα: 18-7, 29-18, 47-34, 66-59
Διαιτητές: Λίσινα (Σερβία), Σαμπέτα (Ιταλία), Κάλικ (Πολωνία)
Ρωσία (Σουλτσένκο): Νοβίκοβα 10(1), Τσαϊκόφσκαγια 3, Γκρίσκεβιτς, Σοροκίνα, Σιτς 5, Γκλάντκοβα 10, Σέτινα 19, Μαρχέκοβα 13, Ριάμποβα, Λεβτσένκο 2, Ράζεβα 4.
Γαλλία (Φουρνιέρ): Πίστερ, Μπατιάν 3, Τουρσίνοβιτς 8(1), Επούπα 19(1), Μορατό, Τουρέ, Αγιαγί 16(1), Κουντουνό 3, Τάμπι 4, Σισόκο 6(2).

Δηλώσεις

Ελ. Σουλτσένκο (προπονήτρια Ρωσίας): «Ακόμα και όταν προηγηθήκαμε με 16π. είπα στα κορίτσια ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει. Και έτσι έγινε. Η Γαλλία κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Τελικά είχαμε την δύναμη και την αυτοσυγκέντρωση στις κρίσιμες φάσεις να πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό. Είχα κερδίσει χρυσό μετάλλιο με τις κορασίδες όταν ήμουν αθλήτρια και τώρα βλέπω πόσο πιο δύσκολο είναι να διεκδικείς ένα μετάλλιο με μια ομάδα κορασίδων από την θέση της προπονήτριας. Μου αρέσει η ομάδα της Γαλλίας, όμως πιστεύω ότι εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα. Σε γενικές γραμμές το επίπεδο του τουρνουά είναι πολύ υψηλό με πολύ καλές ομάδες. Ιδιαίτερα οι ομάδες που βρίσκονται μέσα στην «οκτάδα» είναι ιδιαίτερα ποιοτικές. Πλέον έχουμε να παλέψουμε για το χρυσό μετάλλιο και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο μας». 

Τζ. Φουρνιέρ (προπονητής Γαλλίας): «Ειδικά στο πρώτο μέρος του αγώνα δεν είχαμε την ταχύτητα που μας χαρακτηρίζει ως ομάδα. Αυτό μας έφερε πίσω στο σκορ για ένα πολύ μεγάλο διάστημα του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος βρήκαμε τη δύναμη και την ταχύτητα να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ, όμως δεν ήμασταν τυχεροί στο τέλος. Δυσκολευτήκαμε πολύ απέναντι στην ψηλή ομάδα της Ρωσίας. Δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις κυρίως στην επίθεση. Αυτό μας οδήγησε σε πολλά και κρίσιμα λάθη. Είμαστε μέσα στα μετάλλια και θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε την τρίτη θέση γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για αυτά τα κορίτσια».