Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ν. Καλάθης: «Να παίξουμε όλοι μαζί»

Στη δεύτερη χρονιά του στην Εθνική Ομάδα πλέον, ο Νικ Καλάθης είναι σαφώς πιο εξοικειωμένος με πρόσωπα και καταστάσεις. Μετά το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, σειρά έχει το Παγκόσμιο της Τουρκίας με τον ίδιο να έχει… κακομάθει και να κοιτάζει και πάλι ψηλά.
«Σίγουρα ο στόχος μας είναι να φτάσουμε και πάλι ψηλά. Θέλουμε να φτάσουμε στους ημιτελικούς. Έχουμε καλή ομάδα, έχω μάθει κι εγώ ότι αυτή η ομάδα θέτει πάντα υψηλούς στόχους και θέλουμε όλοι μία ακόμη διάκριση. Θα ήταν πολύ καλό να φτάναμε στους τέσσερις και από εκεί και πέρα… Ποιος ξέρει;»
Ζητούμενο για τον Καλάθη είναι να «να παίξουμε όλοι μαζί, να είμαστε και πάλι ομάδα… Να κερδίσουμε αγώνες. Να προχωρήσουμε βήμα βήμα και όλοι μαζί». Για τον ίδιο το γεγονός ότι είναι η δεύτερη θητεία του στην Εθνική Ομάδα με μια χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα να έχει μεσολαβήσει, είναι από τα μεγάλα συν: «Πέρυσι ομολογώ ότι δεν ήξερα τι να περιμένω. Ήμουν νευρικός. Τώρα νιώθω πολύ πιο άνετα. Ξέρω τι μπορούν να κάνουν οι συμπαίκτες μου στο γήπεδο, ξέρουν κι αυτοί τι να περιμένουν από μένα. Και σίγουρα τους γνωρίζω καλύτερα και νιώθω πιο άνετα και εκτός παρκέ. Σημαντικό είναι ότι στην Εθνική υπάρχουν και πολλοί παίκτες από την ομάδα, κάτι που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για μένα, αφού έπαιζα μαζί τους όλο το χρόνο».
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ο τελικός προορισμός. Στην πορεία υπάρχουν και οι αγώνες προετοιμασίας. «Είναι σημαντικά παιχνίδια. Θα μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον βασικό μας στόχο. Είναι καλό που θα δώσουμε δυνατά παιχνίδια, όπως αυτό με τις ΗΠΑ για παράδειγμα, προκειμένου να δούμε πού βρισκόμαστε. Όπως σημαντικό για εμάς είναι ότι τα φιλικά γίνονται στην Ελλάδα, στην Αθήνα και θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Και στο τουρνουά «Ακρόπολις – Eurobank
» και στο φιλικό με τις ΗΠΑ».
Το τελευταίο αυτό παιχνίδι γίνεται και λίγο ιδιαίτερο για τον ίδιο, καθώς έχει μεγαλώσει στις ΗΠΑ και η οικογένειά του βρίσκεται εκεί: «Είναι ένας αγώνα για τον οποίο πραγματικά ανυπομονώ. Και για μένα, αλλά γιατί θα το δείξει και η τηλεόραση στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε θα μπορούν να το παρακολουθήσουν οι δικοί μου. Ξέρω και κάποιους από τους παίκτες που αγωνίζονται, έχουμε παίξει αντίπαλοι, όπως ο Ρόουζ ή ο Λαβ».
Φαβορί πάντως για τον ίδιο δεν υπάρχουν: «Δεν νομίζω ότι σε μια τέτοια διοργάνωση μπορεί να υπάρχουν φαβορί. Το θέμα είναι να παίξεις όσο καλύτερα μπορείς, την κατάλληλη στιγμή. Να είσαι έτοιμος και να έχεις καλή απόδοση όταν πρέπει. Μια κακή εμφάνιση σε λάθος αγώνα μπορεί να σε βγάλει εκτός τουρνουά, μια καλή εμφάνιση μπορεί να σε οδηγήσει ψηλά».