Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ν. Ζήσης: «Μεγαλώνοντας, το εκτιμάς περισσότερο!»

Θα νόμιζε κάποιος πως όσο περνούν τα χρόνια, όσο τα καλοκαίρια με δουλειά στην Εθνική αυξάνονται, προστίθενται, ότι η κο ύραση και η ιδέα για ένα διάλειμμα γίνεται πιο έντονη. Ο Νίκος Ζήσης έρχεται να αναστρέψει αυτή την αντίληψη και να δώσει στα πράγματα μια άλλη διάσταση. Να τα δει από μια τελείως διαφορετική οπτική γωνία.
-Μετράς επτά συνεχόμενα χρόνια στην Εθνική Ανδρών και άλλα έξι καλοκαίρια πριν από την πρώτη σου κλήση σε αυτή με τις «μικρές» εθνικές. Δεν αισθάνεσαι κούραση;
«Κάθε φορά που συγκεντρωνόμαστε για την Εθνική Ομάδα, αισθάνομαι ότι είναι μια νέα αρχή. Και μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς ότι έχεις λιγότερα τουρνουά μπροστά σου και τα απολαμβάνεις, τα χαίρεσαι περισσότερο. Χαίρεσαι περισσότερο να βρίσκεσαι μαζί με αυτά τα παιδιά, να προπονείσαι μαζί τους, να αγωνίζεσαι για την Εθνική ομάδα σε μεγάλα ραντεβού».
-Πόσο ιδιαίτερο είναι για σένα, μετά από μια χρονιά που είχες έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην Μοντεπάσκι Σιένα τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρωλίγκα;
«Είχα μια γεμάτη σεζόν, με πολλούς αγώνες. Σταματήσαμε στις 20 Ιουνίου με τους τελικούς των πλέι οφ, οπότε υπήρχε και ο χρόνος να ξεκουραστούμε λίγο. Ήθελα να βρίσκομαι εδώ και αισθάνεσαι τιμή που οι προπονητές κρίνουν ότι μπορείς να βοηθήσεις μια προσπάθεια και καλείσαι. Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι. Είναι χαρά η παρουσία εδώ και αναγνώριση. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να είμαστε υγιείς για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ καλά. Υπήρχαν καλοκαίρια που ερχόμουν από χρονιές που δεν ήταν γεμάτες αγωνιστικά, ίσως ήμουν πιο ξεκούραστος, αλλά νιώθω πραγματικά πολύ καλά και αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω.».
-Το γεγονός ότι δουλεύετε με το ίδιο τεχνικό επιτελείο για δεύτερο συνεχόμενη χρονιά, είναι στα συν για την ομάδα;
«Είναι πολύ σημαντικό και μας βοηθά όλους το γεγονός ότι είναι η δεύτερη χρονιά του Γιόνας Καζλάουσκας εδώ. Αυτό σημαίνει ότι κάποια πράγματα τα ξέρουμε από πέρυσι, υπάρχουν οι βάσεις, μπορούμενα προσθέσουμε περισσότερα πράγματα και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Και μετά με τα φιλικά να βρούμε το ρυθμό μας σταδιακά και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όπως θέλουμε».
-Στα συν και η προσθήκη δύο παικτών σε σχέση με πέρυσι, όπου η ομάδα είχε σημαντικές απουσίες;
«Είναι ιδιαίτερα θετικό το ότι έχουμε μαζί μας φέτος δύο παίκτες που πέρυσι δεν αγωνίστηκαν για την Εθνική Ομάδα. Τόσο ο Διαμαντίδης, όσο και ο Τσαρτσαρής είναι παίκτες ποιότητας, όλοι ξέρουν την αξία και το χαρακτήρα τους και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν σημαντικά την προσπάθειά μας. Το σημαντικό για εμάς είναι να είμαστε υγιείς. Όλοι είχαμε γεμάτες χρονιές. Είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε εδώ και μεγαλώνοντας το καταλαβαίνεις ακόμη περισσότερο. Όχι λιγότερο. Είναι η μεγαλύτερη τιμή. Και αυτό που θέλουμε είναι να φτάσουμε σε μία ακόμη διάκριση και να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο».