Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Κ. Παπανικολάου: «Μέλη της παρέας»

Δεν είναι η πρώτη του κλήση στην Εθνική Ανδρών. Στα 20 του χρόνια ο Κώστας Παπανικολάου κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για δεύτερη φορά. Είναι όμως η πρώτη που δίνει το «παρών»και στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι με τους «μεγάλους». Όπως και πέρυσι με ένα μετάλλιο στο στήθος. Πέρυσι ήταν το Αργυρό από το Παγκόσμιο Εφήβων και το Χρυσό από το ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών, φέτος είναι το αργυρό στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών.
«Παρότι είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι με τα παιδιά, είναι η πρώτη που βρίσκομαι σε αυτό στο στάδιο, στο Καρπενήσι. Το να πω ότι είμαι χαρούμενος για την παρουσία μου εδώ, είναι το αυτονόητο. Είναι τιμή και χαρά να δέχεσαι κλήση για την Εθνική Ανδρών».
-Πέρυσι από το Παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας και το Ευρωπαϊκό της Ρόδου, βρέθηκες στην Εθνική Ανδρών. Φέτος είχες δύο «σκαλοπάτια». Η κούραση υπάρχει;
«Μπορεί… Δεν το σκέφτεσαι όμως, γιατί είναι πολύ πιο σημαντικό το ότι βρισκόμαστε εδώ. Και επιπλέον το τεχνικό επιτελείο ξέρει, γνωρίζει ότι προερχόμαστε από μια διοργάνωση και μας προστατεύει κι εμένα και τον Νίκο (σ.σ. Παππά). Όπως μας βοηθούν και όλα τα παιδιά ανά πάσα στιγμή».
-Πώς σας έχουν δεχθεί οι «παλιοί» της Εθνικής Ανδρών;
«Πάρα πολύ καλά. Ως φίλοι. Μας έχουν αγκαλιάσει και τους δύο από την αρχή και η βοήθειά τους είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο κι έξω από αυτό. Ούτε στιγμή δεν αισθανθήκαμε ότι είμαστε στην άκρη. Προσπάθησαν να μας βάλουν στην παρέα από την πρώτη στιγμή».
-Να μιλήσουμε για στόχους; Όπως βλέπεις την ομάδα τι είναι αυτό που εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να καταφέρει;
«Η Εθνική Ομάδα στο μπάσκετ έχει μάθει να θέτει ψηλούς στόχους. Πάντα κοιτάζει ψηλά, σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν θα αλλάξει αυτό φέτος. Και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει να φτάσει σε μια διάκριση για μία ακόμη χρονιά».
-Και οι προσωπικοί σου στόχοι;
«Ο πρώτος είναι η συνεχής προσπάθεια. Να προσπαθώ να γίνω καλύτερος, να προσπαθώ να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Παλεύω και για μένα το ιδανικό θα ήταν αν τα καταφέρω να φτάσω στην τελική δωδεκάδα. Αυτό είναι το όνειρο όλων, έτσι δεν είναι;»