Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Στρ. Περπέρογλου: « Όσο πιο ψηλά γίνεται»

Ένα ακόμη καλοκαίρι ο Στράτος Περπέρογλου βρίσκεται στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Το Καρπενήσι έχει γίνει το σπί τι των διεθνών για αυτό το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έχει αρχίσει τη δουλειά με τους συμπαίκτες του στα πρώτα βήματα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας.
«Είχαμε αρκετό καιρό να ξεκουραστούμε, σχεδόν ένα μήνα και πιστεύω ότι ήταν αρκετό για να γεμίσουμε τις μπαταρίες κα να είμαστε έτοιμοι για δουλειά. Είμαστε στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας εδώ στο Καρπενήσι και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς, ώστε να προσφέρουμε στην ομάδα και στον προπονητή αυτά που θέλει».
-Η ομάδα έχει λιγότερες απουσίες σε σχέση με πέρυσι. Είναι κάτι που λογίζεται στα συν σίγουρα και βοηθά την ομάδα. Οι στόχοι ποιοι είναι;
«Ναι… Ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής που είναι κοντάς μας σε σχέση με πέρυσι, δίνουν μεγάλη βοήθεια στην ομάδα. Ο στόχος παραμένει να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι νωρίς να μιλάμε για μετάλλια, για θέσεις. Θα πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε εμείς, πώς θα είναι οι αντίπαλοί μας για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Το ζητούμενο είναι να δουλέψουμε σοβαρά όπως πέρυσι και στο τέλος να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
-Πόσο βοηθά το γεγονός ότι το τεχνικό επιτελείο δεν είναι νέο πλέον προς εσάς, αφού βρίσκεται στη δεύτερη χρονιά του;
«Είναι σίγουρα κάτι θετικό. Ξέρουμε τη φιλοσοφία του και τα συστήματά του, μπορούμε να βάλουμε περισσότερα πράγματα πάνω σε αυτά που ήδη υιοθετήσαμε πέρυσι, τόσο στο σετ παιχνίδι, όσο και στο τρανζίσιον. Είναι θετικό για εμάς αυτό, μας ξέρει, έχει δουλέψει μαζί μας και πιστεύω ότι γίνεται καλή δουλειά».
-Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική Νέων Ανδρών, σημαίνει κάτι για εσάς;
«Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Οι «μικρές» Εθνικές Ομάδες όλα αυτά τα χρόνια έχουν φέρει πολλές επιτυχίες και αυτή η «φουρνιά» ειδικότερα, οι γεννημένοι το 1989 και κυρίως το 1990, έχουν κατακτήσει μετάλλια σχεδόν σε κάθε διοργάνωση. Είναι πολύ αξιόλογα ταλέντα, είναι θετικό ότι είναι μαζί μας δύο από τα παιδιά αυτά, ώστε να μπουν στο κλίμα και να προσφέρουν στην ομάδα στο μέλλον. Αυτός είναι ο στόχος των «μικρών» εθνικών ομάδων».
-Η παρουσία στις «μικρές» Εθνικές βοηθά; Είσαι ένας παίκτης που έχεις περάσει από αυτό το στάδιο και έχεις κατακτήσει μετάλλια.
«Δεν είναι ότι πρέπει να παίξεις… Σίγουρα όμως σε βοηθά να μπεις στο κλίμα, να μπεις στη διαδικασία να παίζεις το καλοκαίρι, να συνηθίζεις στα ταξίδια, τις διοργανώσεις. Από την άλλη η Εθνική Ανδρών είναι σίγουρα κάτι τελείως διαφορετικό από την Εφήβων ή τη Νέων Ανδρών. Είναι όμως ένα στάδιο και αυτό που μπορεί να σε βοηθήσε να προσαρμοστείς πιο εύκολα».