Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Άφιξη Εθνικής Νέων

Η αποστολή της Εθνικής Νέων επέστρεψε αργά το βράδυ της Δευτέρας από την Κροατία μέσω Μονάχου στην Αθήνα. Τους δευτεραθλ ητές Ευρώπης υποδέχτηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο αντιπρόεδρος της FIBA Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και το μέλος του ΔΣ Αριστείδης Γολέμης.

Γιώργος Βασιλακόπουλος: «Το ελληνικό μπάσκετ σας ευχαριστεί και η Ελλάδα σας συγχαίρει. Δώσατε τη δική σας απάντηση σε αυτούς που επιμένουν να μην αξιοποιούν την ελληνική παραγωγή παικτών. Η Ελλάδα έχει άριστη παραγωγή, αλλά δεν υπάρχει η ανάλογη αξιοποίηση. Γιατί δυστυχώς το άθλημα κατευθύνεται από τους ατζέντηδες. Θα ήθελα, έστω και τελευταία στιγμή, κάποιοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στο ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχει συνέχεια και συνέπεια σε αυτή την ομάδα. Ήδη αύριο δύο παιδιά, θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα, ενσωματώνονται στην ομάδα των Ανδρών. Υπάρχουν άξιοι και ολοκληρωμένοι παίκτες που είναι έτοιμοι να εκπροσωπήσουν τη χώρα. Είμαι βέβαιος πως στο μέλλον το ελληνικό μπάσκετ θα συνεχίσει να εκπροσωπείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε όλους για το ήθος και την αγωνιστική παρουσία».

Παναγιώτης Τσαγκρώνης: «Ευχαριστώ τα παιδιά για όλη την προσπάθεια που έκαναν. Πλέον εναπόκειται στα σωματεία να αξιοποιήσουν αυτά τα παιδιά. Ελπίζω να πανηγυρίσουμε με κάποια από τα παιδιά αυτά καινούριες επιτυχίες».

Κώστας Μίσσας: «Ένα συναρπαστικό ταξίδι τελείωσε με ένα αργυρό μετάλλιο. Αυτή η γενιά έχει φέρει μεγάλα αποτελέσματα και δεν της έχει χαρίσει κανείς τίποτα. Πρέπει να ευχαριστήσω το προπονητικό και το ιατρικό τιμ, τον αρχηγό της αποστολής, κ. Νικάκη. Υπάρχει ένα γραφείο εθνικών ομάδων με τον Τάκη Μπακογιώργο και τη Βάσω Μπεσκάκη που δουλεύει ώρες ατελείωτες και η ΕΟΚ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες. Αν δεν μπορείς να αξιοποιήσεις ένα ταλέντο, είναι δώρο άδωρο».

Κώστας Σλούκας: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας πίστεψαν, την ομοσπονδία, τους προπονητές και όλους τους παίκτες. Τελειώνει μία περίοδος για μας και τώρα το μπαλάκι πηγαίνει στους συλλόγους. Υπάρχει ταλέντο και ελπίζω πολλά παιδιά να στελεχώσουν μελλοντικά την Εθνική Ανδρών».

Νίκος Παππάς: «Η ομάδα έχει δείξει τις ικανότητές της όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον είναι στο χέρι των ομάδων και το δικό μας να αξιοποιήσουμε το ταλέντο μας. Με σκληρή δουλειά είναι στο χέρι μας. Είναι μεγάλη τιμή που θα συμμετέχω στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ».

Κώστας Παπανικολάου: «Σήμερα αισθάνομαι λίγο περίεργα γιατί τελειώνουμε μία πορεία τεσσάρων χρόνων. Περάσαμε απίστευτες και συγκινητικές στιγμές με αυτά τα παιδιά. Θα τα θυμάμαι για πάντα. Θέλω να τα ευχαριστήσω για όσα περάσαμε μαζί. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε καλή ομάδα, ξέρουμε τις δυνατότητες και τους στόχους μας. Θέλαμε την πρώτη θέση, αλλά και το αργυρό μετάλλιο είναι κάτι σημαντικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που για δεύτερη φορά καλούμαι στην Εθνική Ανδρών και θα διεκδικήσω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ελπίζω σε λίγα χρόνια να είμαστε όλα τα παιδιά στην Ανδρών για να διεκδικήσουμε έναν τίτλο».