Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Πανελλήνιο Ενώσεων και ΤΕ ΕΟΚ-Ο τίτλος στην ΕΣΚΑΝΑ

Με νικητή την ΕΣΚΑΝΑ ολοκληρώθηκε στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενώσεων και Τοπικών επιτροπών που διοργανώθηκε από την ΕΟΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου και την ΕΚΑΣΚ. Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής είναι:

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΣΚΑ 44
ΕKAΣΘ 64
Δεκάλεπτα: 8-13, 21-36, 25-50, 44-64
Διαιτητές: Μακρής – Φλίγκος
ΕΣΚΑ  (Λιμνιάτης – Γούναρης): Παπαδιονυσίου 5 (1), Πιτταράς 2, Κεφάλας Κ. 2, Ταμπιζίβας 2, Κεφάλας Ανδρ. 6, Μπέμπης 6 (1)  , Γκούτλας 9 (1), Θεοδώρου 3, Γιανναράς 3, Σταθόπουλος  6 (1).
ΕΚΑΣΘ (Ξανθόπουλος – Καρδομάτης): Γιαννάκης  4, Πηλίτσης 5, Τσιόγκας 2,  Σταματέλος  2, Πουλιανίτης  14 (2),  Συρόπουλος 6 ,  Νικολάου 6,  Λιάπης 13 (3), Φλιάτης, Βενετόπουλος, Τσαπουρνάς 5, Καναράς 7.

ΕΚΑΣΚ 57
ΕΣΚΑΗ 60
Δεκάλεπτα : 17-10, 33-28, 45-45, 57-60
Διαιτητές : Μαρνελάκης – Μπανασάκης
ΕΚΑΣΚ (Κόκκινος): Σκάνδαλος 27, Ζαϊμης  1, Σταράκης, Φραγκιαδάκης Μιχ. 6, Δουλγεράκης  6 (2), Κατρατζής 4, Χολέβας 5, Γιάνναρης 1, Χατζηωαννίδης, Φραγκιαδάκης Μαν., Κρουσταλάκης  2, Παπαδούλης 5.
ΕΣΚΑΗ (Σαβόπουλος – Λουκόπουλος): Παπαδημητρίου 7 (1), Μασούρας, Τουλάτος 8, Παπανικολόπουλος  2, Θεοδωρίτσης  9, Παρίσης  4, Μανέκας  16 (1), Κανελόπουλος, Σταϊκος 2, Παλαιοθοδωρος 6, Χριστοφιλόπουλος 4, Ζαχαράκης 2.

ΕΣΚΑΝΑ 54
ΕΚΑΣΑΜΑΘ 32
Δεκάλεπτα: 14-9, 34-13, 52-23, 54-32
ΕΣΚΑΝΑ (Ράμμος – Λαρόζας): Ραζής 5, Σπυριδωνίδης 5, Κοσμίδης, Σταμάτης 3, Μιχαλούτσος 3 (1),  Αθηνιώτης 3 (1), Πανταζής 6, Οικονομόπουλος 8, Κανταράκιας 8, Πεταλάς 10, Κελεπούρης 3, Ζέρβας.
ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Σαμαράς): Γρηγοράκης, Πελτέκης 2, Σαββόγλου, Γαϊτανίδης 2, Παπαδάκης 4, Χορτομάρης 7 (1), Γκέλιος 9, Μπαναβάκης, Γκιουζέλης 3 (1), Αθανάς 3 (1), Κωνσταντάρας, Κύρου 2.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΕΣΚΑΝΑ 9
2. ΕΚΑΣΘ 9
3. ΕΣΚΑ 8
4. ΕΚΑΣΚ 7
5. ΕΚΑΣΑΜΑΘ 6
6. ΕΣΚΑ-Η 6

Η τελετή λήξης των αγώνων

Μετά το τέλος του τελευταίου παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης. Οι έξι ομάδες παρατάχθηκαν στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου και εκεί η ΕΟΚ ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιώργο Δανελάκη για την σημαντική συνεισφορά του στην διεξαγωγή των αγώνων. Στην συνέχεια είχαμε χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ Γιώργο Χαλαμπαλάκη, τον β΄ αντιπρόεδρο της ΕΟΚ Μιχάλη Βιντζηλαίο, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη και τον υπεύθυνο τεχνικό του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ Κώστα Πολίτη. Ο τελευταίος έκανε και την απονομή στον πολυτιμότερο παίκτη των αγώνων που ήταν ο Ραφαήλ Πεταλάς της ΕΣΚΑΝΑ, ενώ στην καλύτερη πεντάδα εκτός από τον προαναφερθέντα βρέθηκαν και οι Μιχάλης Λιάπης της ΕΚΑΣΘ, Ηλίας Γιανναράς της ΕΣΚΑ, Σωκράτης Γκέλιος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και Ηλίας Θεοδώρου της ΕΣΚΑ. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Γιώργος Χαλαμπαλάκης. Στην έκτη ΕΣΚΑΗ τα αναμνηστικά παρέδωσε ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προποητών Κρήτης. Στην πέμπτη ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κρήτης Μιχάλης Μαχαιριανάκης, στην ΕΚΑΣΚ το μέλος του ΔΣ της Σταύρος Λυριντζάκης, στην τρίτη ΕΣΚΑ το μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΚ Ματθαίος Σταθάκης, στην δεύτερη ΕΚΑΣΘ ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Γιάνης Λεβέντης και στην πρώτη ΕΣΚΑΝΑ ο δεύτερος αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Μιχάλης Βιντζηλαίος. Το κύπελλο παρέδωσε το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μαστοράκης.

Δεξίωση προς τιμήν των αποστολών και των χορηγών

Δεξίωση παρέθεσε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα διαλέξεων του πολύ όμορφου ξενοδοχείου Belvedere Royal όπου διαμένουν οι έξι αποστολές, οι επίσημοι αλλά και αρκετοί γονείς των παικτών.
Οι φορείς που συνδιοργάνωσαν τους αγώνες απένειμαν αναμνηστικά στις έξι Ενώσεις που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, ενώ με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι των Ενώσεων παρέδωσαν τα δικά τους αναμνηστικά στον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιώργο Δανελάκη, στον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ Γιώργο Χαλαμπαλάκη και στον διευθυντή του ξενοδοχείου Μανώλη Λιανδράκη.
Η ΕΚΑΣΚ εκτός από τους προαναφερθέντες τίμησε και τον δεύτερο αντιπρόεδρο της ΕΟΚ Μιχάλη Βιντζηλαίο, τον τεχνικό υπεύθυνο του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ Κώστα Πολίτη, την εταιρεία SUPERFAST FERRIES μέσω του εκπροσώπου της Κώστα Νέγκα.   
Με την σειρά του ο Δήμος Χερσονήσου απένειμε αναμνηστικά στην ΕΟΚ, στον Κώστα Πολίτη και στις Ενώσεις, ενώ τέλος η ΕΟΚ τίμησε τον Δήμαρχο Χερσονήσου.
Εκτός από τους προαναφερθέντες το παρών έδωσαν ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Στρατάκης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης, ο οι ομοσπονδιακοί προπονητές Αντώνης Χρηστέας και Νίκος Τούφας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του ΔΑΟΧ Γιάννης Μαστοράκης, ο ταμίας της ΕΚΑΣΚ Ανδρέας Αναγνώστου και τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Μιχάλης Κανάκης, Μάνθος Σταθάκης και Σταύρος Λυριντζάκης, αρκετοί από τους διαιτητές των αγώνων και εκπρόσωποι του τύπου.

*Σημαντική ήταν η συνεισφορά στην διεξαγωγή των αγώνων του μέλους του ΔΣ της ΕΚΑΣΚ και διαχειριστή της ιστοσελίδας www.kretaworldbasket.gr Σταύρου Λυριντζάκη. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, προέβαλε σε ζωντανή μετάδοση και τους 15 αγώνες της διοργάνωσης.