Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Τιμήθηκαν οι Εθνικές Νέων και Ανδρών

Το ελληνικό μπάσκετ βρήκε τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλητισμού για το 2009. Η Εθνική Νέων Ανδρών και η Εθ νική Ανδρών απέσπασαν τιμητικά βραβεία για τα όσα πέτυχαν φέτος. Η πρώτη με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών και η δεύτερη με το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ.
Ο Ανδρέας Μιαούλης, πρόεδρος της ΕΟΚ, υπογράμμισε: «Το ελληνικό μπάσκετ μας έχει συνηθίσει στις επιτυχίες. Αυτό που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι θα… βαρεθείτε να μας βλέπετε. Ο στόχος είναι και νέες επιτυχίες σε κάθε επίπεδο και τα παιδιά αυτά μας δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουμε και να πιστεύουμε».
Ο Αντώνης Φώτσης, αρχηγός της Εθνικής Ανδρών, τόνισε: «Η Εθνική έχει πολύ μέλλον. Όλα τα παιδιά διψούν για διακρίσεις και θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις. Γι’ αυτό βρισκόμαστε όλοι εδώ. Θέλουμε η Εθνική να βρίσκεται εκεί που τις αξίζει, στους κορυφαίους. Και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να παραμείνει εκεί και στο μέλλον, με πρώτο σταθμό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 στην Τουρκία».
Ο Κώστας Μίσσας, προπονητής της Εθνικών Νέων Ανδρών και οι Γιώργος Μπόγρης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Λεωνίδας Κασελάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης και Ευθύμης Τσακαλέρης ήταν παρόντες και παρέλαβαν τα βραβεία τους. Ο Κώστας Μίσσας έκανε λόγο για το σχεδιασμό που υπάρχει και για ένα εκπληκτικό καλοκαίρι, καθώς ο ίδιος ήταν αυτός που οδήγησε την Εθνική Γυναικών στην Πέμπτη θέση και το παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010: «Ήταν ένα εκπληκτικό καλοκαίρι με ιδιαίτερη κούραση, αλλά και μεγάλα αποτελέσματα. Το ελληνικό μπάσκετ έχει παρελθόν, παρόν και σήμερα βραβεύεται το μέλλον!»
Ο Γιώργος Μπόγρης πρώτος σκόρερ της Εθνικής Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δήλωσε: «Η κατάκτηση του τίτλου ήταν από τις στιγμές που απλά δεν μπορεί να ξεχάσει ένας αθλητής. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις μια στιγμή. Είναι όλη η πορεία ως την κατάκτηση του τίτλου. Το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν ένα ακόμη δείγμα ότι το ελληνικό μπάσκετ πρόσθεσε μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό του. Ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα πρόκληση για μένα, είναι τύχη για κάθε παίκτη να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα, αλλά και τιμή για μένα. Αυτό που ελπίζω είναι η ομάδα να συνεχίσει να κατακτά τίτλους».