Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Συνέντευξη τύπου στον Κολινδρό για το 8ο διεθνές καμπ

Με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου άρχισε το 8ο διεθνές καμπ του Κολινδρού που διοργανώνει η FIBA EUROPE, η ΕΟΚ, ο Δήμο ς Κολινδρού και η ΕΚΑΣΚΕΜ.
Πρώτος τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς, που καλωσόρισε τους αθλητές, τους εκπροσώπους της ΕΟΚ και της ΕΚΑΣΚΕΜ και τους προπονητές κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Κώστα Πολίτη και Αντώνη Χρηστέα.  Ακόμη ευχαρίστησε την ΕΚΑΣΚΕΜ και τον πρόεδρό της Γιώργο Δημητριάδη, τους εκπροσώπους των σωματείων, την ΕΟΚ μέσω του προέδρου της Επιτροπής Αναπτυξιακού Γιάννη Κουτραφούρη, όλους τους συνεργάτες του και τους παράγοντες του τοπικού Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τόνισε ότι είναι γεγονός ξεχωριστής σημασίας και είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με την ΕΟΚ, την ΕΚΑΣΚΕΜ και τα σωματεία όλης της Ελλάδας. Αναφέρθηκε στην βελτίωση των εγκαταστάσεων και στην δημιουργία ενός κλειστού προπονητηρίου που θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια. Ακόμη αναμένεται η ολοκλήρωση του ταρτάν του γηπέδου ποδοσφαίρου και βελτίωση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. «Η Ελλάδα βρίσκεται στην κρυφή του παγκόσμιου μπάσκετ και καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό παίζει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Κώστας Πολίτης που έλαβε αμέσως το λόγο καλωσόρισε τις αποστολές και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η εκδήλωση είναι στο καλεντάρι της FIBA. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους της πόλης που αγκάλιασαν το καμπ. «Πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία τα παιδιά θα μάθουν τα μυστικά του αθλήματος», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στην επίσκεψη στην Βεργίνα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. «Το μπάσκετ είναι δύσκολο αλλά ταυτόχρονα ευχάριστο, ευδιάθετο και γρήγορο άθλημα που με την πολύ δουλειά φθάνεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το άθλημα είναι καταξιωμένο σ’ όλα τα επίπεδα όμως καθοριστικό ρόλο παίζει η υποδομή. Οι στιγμές που έρχονται για το Ελληνικό μπάσκετ θα είναι πολύ θετικές», τόνισε κλείνοντας την σύντομη ομιλία.  Στην συνέχεια ανέλυσε τα κύρια στοιχεία του αναπτυξιακού προγράμματος.
Το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης Γιάννης Κουτραφούρης τόνισε ότι το καμπ είναι το μοναδικό αθλητικό γεγονός στις ηλικίες αυτές των αγοριών που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. «Χτίζουμε το μέλλον της καλαθοσφαίρισης στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και τονίζοντας ότι η ΕΟΚ θα είναι πάντοτε στο πλευρό τους.  «Τα τελευταία 13 χρόνια ο Δήμος Κολινδρού είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ. Προσπαθούμε κάθε χρόνο να δώσουμε καινούργια στοιχεία και να το προβάλουμε όσο γίνεται περισσότερο. Η ΕΟΚ έδωσε νέα πνοή στο άθλημα με το αναπτυξιακό πρόγραμμα που ερευνά, αναδεικνύει και παραδίδει νέους αθλητές. Καλύπτει όλο τον Ελλαδικό χώρο και είναι υπεύθυνο για τις μεγάλες επιτυχίες του Ελληνικού μπάσκετ». Διαβεβαίωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα διεξαχθεί στον Κολινδρό γεγονός με Ευρωπαϊκή  ακτινοβολία για ηλικίες 12-14 ετών με την συμμετοχή Εθνικών ομάδων. Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο που θα είναι ένας από τους ομιλητές του συνεδρίου Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών στην Πορταριά με θέμα «αθλητισμός και τοπική αυτοδιοίκηση».
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ Αντώνης Παπαγιαννούλης ευχαρίστησε τον Δήμο και τους δημότες για την μεγάλη βοήθεια. «Ο πρόεδρος της Ενωσης Γιώργος Δημητριάδης είχε όραμα για ένα Πανελλαδικό καμπ και αυτό έγινε Ευρωπαϊκό. Σημαντικοί αθλητές έχουν βγει από το καμπ που σήμερα είναι μεγάλα ονόματα στην κορυφή του παγκόσμιου στερεώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.