Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Χ.Γιαννόπουλος: Παίζουμε για να κερδίσουμε

Ο αρχηγός της Εθνικής Νέων Ανδρών, Χάρης Γιαννόπουλος ήταν αυτός που σήκωσε την κούπα. Η πρώτη του κούπα μέσα σε πανηγυρ ισμούς και αποθέωση. Το άξιζε με το παραπάνω η ομάδα, αλλά και ο ίδιος. Ήρεμος, σίγουρος και εκκωφαντικά παρών στο παρκέ όποτε το χρειάστηκε η Εθνική ο Γιαννόπουλος έκανε λόγο για τρομερό συναίσθημα, αλλά και τις… συμβουλές που παραδέχεται ότι πήρε από έναν μικρότερό του. «Ήταν τρομερό συναίσθημα. Είναι μοναδικές στιγμές αυτές που ζούμε. Όλοι μαζί, τα παιδιά, ο κόουτς, ο κόσμος. Από τις μικρές εθνικές προσπαθούσα πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτό έκανα και σήμερα, μπαίνοντας στο γήπεδο. Δεν φοβήθηκα ποτέ ότι υπήρχε περίπτωση να το χάσουμε. Παίζουμε για να κερδίσουμε και αυτός είναι ο στόχος μας». Λίγο πριν σηκώσει την κούπα, κάτι είπε σε έναν συμπαίκτη του και το αποκαλύπτει γελώντας: «Πήρα κάτι συμβουλές από το Νίκο Παππά, που το είχε ξανακάνει».
Δίπλα του ο Ζήσης Σαρικόπουλος. Εκεί όποτε χρειάστηκε, ξεπερνώντας και το πρόβλημα που είχε στο γόνατο, καταβάλλοντας εκπληκτική προσπάθεια: «Ζήσαμε μοναδικές στιγμές, ανεπανάληπτες. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα, ένα εκπληκτικό καλοκαίρι. Μετά τη Νέα Ζηλανδία και το ασημένιο μετάλλιο είχαμε στενοχωρηθεί τα παιδιά που είχαμε παίξει εκεί όταν χάσαμε στον τελικό και θέλαμε με κάθε τρόπο να πάρουμε το χρυσό. Δυστυχώς δεν μπορούσα να προσφέρω όσο θα ήθελα, εξαιτίας του προβλήματος στο γόνατο. Όμως είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο. Θέλω να πω καλή συνέχεια στα παιδιά, τα οποία αποχαιρετούν τις μικρές εθνικές ομάδες λόγω ηλικίας και εύχομαι να παίζουν στα σωματεία τους και να έχουν την καλύτερη δυνατή εξέλιξη. Και στα υπόλοιπα παιδιά που συνεχίζουμε να έχουμε κι άλλες επιτυχίες».
Ο Γιώργος Μπόγρης ήταν από τους πλέον εκδηλωτικούς παίκτες. Και μίλησε για το ονειρεμένο καλοκαίρι του: «Ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Άνοδος με τον Ηλυσιακό, μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και το χρυσό μετάλλιο. Έκλεισα με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο μου σε αυτές τις εθνικές ομάδες. Πραγματικά πετάω στα σύννεφα. Από όλο αυτό κρατάω το χρυσό μετάλλιο. Είναι στιγμές που σου μένουν για μια ζωή. Ο Μίσσας είναι λιοντάρι. Με τον Μίσσα προπονητή και παίκτες μαχητές η ομάδα δεν υπήρχε περίπτωση να αποτύχει».