Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Ζ. Σαρικόπουλος: «Ακόμη καλύτερα αύριο!»

Η παρουσία του δεν ήταν μεγάλη χρονικά, ήταν όμως ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική ομάδα. Η επιστροφή στο παρκέ για τον Ζήση Σαρικόπουλο σήμανε πολύτιμες ανάσες για τους ψηλούς της Εθνικής Νέων, αλλά ουσιαστική βοήθεια, έστω για τα λίγα μεν, ιδιαίτερα ποιοτικά δε λεπτά που αγωνίστηκε, δείχνοντας ότι σταδιακά ξεπερνά το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί από τη Μελβούρνη ακόμη, όταν τραυματίστηκε στο τελευταίο τουρνουά που πήρε μέρος με την Εθνική Εφήβων (U
19), πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
«Νιώθω καλύτερα και χάρηκα που μπόρεσα να βοηθήσω έστω κι αυτό το λίγο την ομάδα. Ήταν μια πολύ καλή νίκη που μας έδωσε το εισιτήριο για τους προημιτελικούς και αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν αισθάνθηκα ενοχλήσεις και θέλω να πιστεύω ότι θα μπορώ να βοηθήσω και να ξεκουράσω τα παιδιά στα παιχνίδια που έρχονται».
Στα τελευταία λεπτά δεν ήταν στο παρκέ, έζησε όμως ιδιαίτερα έντονα την αναμέτρηση από τον πάγκο σε έναν αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα: «Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος, ένα παιχνίδι πολύ συναρπαστικό. Ήθελε πολύ ψυχή, αλλά τα καταφέραμε και αυτό έχει σημασία. Με τη νίκη αυτή είμαστε στα προημιτελικά και συνεχίζουμε. Θέλουμε να προσθέσουμε μία ακόμη επιτυχία στις επιτυχίες που έχουμε ήδη βιώσει».
Επόμενος αντίπαλος, πριν τα προημιτελικά η Λετονία στην οποία η Ελλάδα έχει ρίξει «κλεφτές ματιές» προς το παρών. Αρκετές όμως για να πείσουν ότι ο αγώνας απαιτεί σοβαρότητα: «Από ότι έχουμε δει η Λετονία μπορεί να κάνει τη ζημιά, επειδή έχει σουτ. Είμαστε στα προημιτελικά, έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε τη νίκη και στο επόμενο παιχνίδι. Είναι σημαντικό να παίξουμε και πάλι με πάθος, αλλά και συγκέντρωση».
Σημαντική βοήθεια αναμένεται να δώσει και ο κόσμος, όπως έκανε και σήμερα γεμίζοντας το κλειστό της Ιαλυσού: «Ο κόσμος στην Ιαλυσό μας βοήθησε πολύ. Έπαιξε σημαντικό ρόλο για να πάρουμε την νίκη. Αυτό που θέλουμε και ελπίζουμε είναι ότι θα γεμίσει το «Βενετόκλειο», ένα μεγαλύτερο γήπεδο και με τη Λετονία, αλλά και στα επόμενα παιχνίδια».