Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Γ. Βλασσόπουλος: «Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Η Εθνική Νέων Ανδρών διεκδικεί μια διάκριση στη Ρόδο. Η Εθνική Εφήβων αναχώρησε σήμερα το πρωί με τελικό προορισμό το Με τζ της Γαλλίας, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18. Ο Γιώργος Βλασσόπουλος μετά την εμπειρία της Νέας Ζηλανδίας και το ασημένιο μετάλλιο που έφερε στις αποσκευές του, ξεκινά μια νέα «περιπέτεια» με το τιμόνι της Εφήβων κάτω των 18 στα χέρια του και στόχο και πάλι μια διάκριση.
-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας αυτής;
«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την καλή παράδοση που έχουμε δημιουργήσει ως χώρα τα τελευταία χρόνια με τη δεύτερη θέση το 2007, την πρώτη πέρυσι, το ασημένιο φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».
-Μπορεί η φετινή Εθνική Εφήβων να καταφέρει να δώσει συνέχεια;
«Μπορούμε… Αρκεί να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να κοιτάμε τα παιχνίδια ένα ένα, χωρίς να βλέπουμε απ’ ευθείας στη… γραμμή τερματισμού. Αν προχωρήσουμε βήμα βήμα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε μακριά στη διοργάνωση».
-Η αποστολή της ελληνικής ομάδας δεν κρίνεται εύκολη. Υπάρχουν αρκετά δυνατοί αντίπαλοι. Σε πρώτη φάση αντιμετωπίζουμε την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Λετονία.
«Είναι ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει και γνωρίζουμε ουσιαστικά ως Παίδες πρόπερσι, ή πέρυσι ως Έφηβοι. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».
-Πρώτος αντίπαλός μας είναι η Τουρκία.  

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ίδια αυτή ομάδα ουσιαστικά κατέκτησε πέρυσι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων. Θα είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη, να μπούμε το με το δεξί σε μια διοργάνωση που έχει πολλές καλές ομάδες, πολλούς υπολογίσιμους αντίπαλους. Όλα τα παιχνίδια θέλουν προσοχή».
-Πόσο δύσκολη ήταν η προετοιμασία της ομάδας, δεδομένης και της παρουσίας σας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, της δικής σας, αλλά και τεσσάρων παικτών;
«Δεν ήταν κάτι δύσκολο αν αναλογιστούμε ότι αυτή η ομάδα δουλεύει όλο το χρόνο. Δεν δουλεύει ένα μήνα το καλοκαίρι. Υπάρχουν κλιμάκια, προπονήσεις, φιλικά σχεδόν κάθε Τετάρτη και κάθε μήνα προγραμματίζαμε ένα τριήμερο προπονήσεων. Τις δύο-τρεις πρώτες εβδομάδες τα παιδιά δούλεψαν με τον Δημήτρη Αβδάλα κανονικά το πρόγραμμα και με την επιστροφή από τη Νέα Ζηλανδία, μπήκαν στην ομάδα και τα άλλα τέσσερα παιδιά. Ευτυχώς υπήρχε ο χρόνος και να ξεκουραστούν λίγο, αλλά και να δουλέψουμε. Έχουν επανέλθει και πιστεύω πως όλη η ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει κάτι καλό στη διοργάνωση. Ήταν κάτι που φάνηκε και στα φιλικά με τη Σερβία και ιδιαίτερα στο δεύτερο».