Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Μίσσας: «Έχουμε διάθεση, ταλέντο και σοβαρότητα»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών και τη νίκη επί του Βελγίου στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δήλωσε ο Κώστας Μίσσας μετά το τέλος του αγώνα. Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου, Πολ Βερνέκ, στάθηκε στη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Κώστας Μίσσας (προπονητής Ελλάδας): «Είμαι ευχαριστημένος από την τρομερή διάθεση των παιδιών, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Από εκεί κι έπειτα σε ένα ποσοστό της τάξεως του 60% είχαμε προσαρμογή σε κάποια πράγματα και μέρα με τη μέρα θα αυξήσουμε αυτό το ποσοστό. Το ταλέντο και η σοβαρότητα είναι σημαντικά στοιχεία, τα οποία τα έχουν όλα αυτά τα παιδιά. Το δέσιμο της ομάδας έγινε πάρα πολύ γρήγορα κι από εκεί και πέρα περιμένουμε πολλά πράγματα σε επίπεδο τακτικής. Τρία πράγματα θέλουμε ακόμη: στο κομμάτι της άμυνας να χρησιμοποιήσουμε διάφορα πλάνα που δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να τα εφαρμόσουμε, τα οποία θα χρειαστούμε για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πρέπει επίσης να καταλάβουμε τη διαφορά του βιαστικού με το γρήγορο παιχνίδι και το πώς μεταφερόμαστε από το γρήγορο στο σετ παιχνίδι. Θέλουμε να περάσουμε την πρώτη φάση όσο πιο ανώδυνα γίνεται και από εκεί και πέρα θα είμαστε καλά και θα βρούμε ρυθμό, ενώ θα είναι ξεκούραστη η ομάδα. Υπάρχει κούραση στα παιδιά, αλλά αυτό καλύπτεται από τη λογική της διάθεσης. Ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα σαν ομάδα να χρησιμοποιούμε όλους τους παίκτες μας για να διατηρούμε φρέσκους τους παίκτες». 
Πολ Βερνέκ (προπονητής Bελγίου): «Είμαι ι$κανοποιημένος από κάποια διαστήματα του παιχνιδιού μας, αλλά όχι από κάποια άλλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις κάναμε αυτά που είχαμε προετοιμάσει, αλλά κάποιες άλλες φορές ήμασταν βιαστικοί και κάναμε πολλά λάθη. Αυτό βέβαια σε κάποιο βαθμό είναι φυσιολογικό, όταν απέναντί σου έχεις μία ομάδα του επιπέδου της Ελλάδας. Εμείς στόχο έχουμε να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι και θα είμαστε ευχαριστημένοι αν βελτιωθούμε και ταυτόχρονα εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην πρώτη κατηγορία».