Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Εφήβων (U19): Ο λόγος στους ασημένιους Έφηβους

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στους νεαρούς διεθνείς η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολο κληρώθηκε σήμερα στη Νέα Ζηλανδία. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης είναι αναμφισβήτητα μια τεράστια επιτυχία, αυτοί όμως έβλεπαν και λίγο πιο ψηλά. Ο λόγος τους ανήκει…
Νώντας Παπαντωνίου: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την πορεία μας. Μας έλειπε όμως το κάτι παραπάνω. Κερδίσαμε πολλές εμπειρίες. Μπράβο σε όλους. Αποδείξαμε ξανά ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προσοχή στις ομάδες μας».
Δημήτρης Κατσίβελης: «Ήταν σκληρός αγώνας και οι ΗΠΑ απέδειξαν πως είχαν βάθος στον πάγκο. Δεν αντέξαμε στο ρυθμό τους και χάσαμε. Η δεύτερη θέση είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία, αλλά οπωσδήποτε μετά από μια ήττα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα».
Γιάννης Αγγελόπουλος: «Θα μου μείνει αξέχαστο. Συγχαρητήρια σε όλους. Μας μένει η πικρία που το χρώμα του μεταλλίου δεν ήταν χρυσό».
Βαγγέλης Μάντζαρης: «Αποδείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν ήμασταν στη μέρα μας και αυτό μας πρόδωσε τελικά».
Γιάννης Καραθανάσης: «Αποδείξαμε ότι πέρσι το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν ήρθε τυχαία. Ήμασταν έτοιμοι για τον τελικό, όμως το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως θα περιμέναμε. Είμαστε δεύτεροι στον κόσμο. Είναι μεγάλη επιτυχία».
Κώστας Παπανικολάου: «Έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους με τα τρίποντα και τους αιφνιδιασμούς. Δείξαμε χαρακτήρα στην επανάληψη, αλλά πληρώσαμε τα λάθη μας. Δεν κερδίζεις κάθε μέρα ένα ασημένιο μετάλλιο. Είναι μεγάλη τιμή για μας».
Γιώργος Γεωργάκης: «Μπορούσαμε να πάρουμε το χρυσό. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τη δεύτερη θέση. Είναι, βέβαια, μια μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν είναι η πρώτη θέση».
Κώστας Σλούκας: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Δεν ήταν άτρωτη ομάδα οι ΗΠΑ. Μπορούσαμε να τους κερδίσουμε. Σήμερα, είναι χαρούμενη μέρα για τον πρώτο και τον τρίτο. Εμείς έχουμε μια πικρία».
Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Ήμασταν άτυχοι στον τελικό. Πρέπει όμως να έχουμε ψηλά το κεφάλι. Είναι σημαντική επιτυχία η δεύτερη θέση σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Περιμένουμε, πλέον, να δούμε πως θα μας υποδεχτούνε οι ομάδες μας και αυτοί που μας πιστεύουν.
Νίκος Παππάς: «Κρίμα… Μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα στον τελικό. Είχαμε κακή περιφερειακή άμυνα σε αρκετές φάσεις και το πληρώσαμε. Αν μας έδινε κάποιος στην αρχή της διοργάνωσης το ασημένιο μετάλλιο, θα το παίρναμε και θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Τώρα που φτάσαμε στον τελικό τα συναισθήματα είναι διαφορετικά».
Λεωνίδας Κασελάκης: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα. Δείξαμε ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι εδώ. Αν είχαμε λίγη παραπάνω συγκέντρωση και τύχη θα ήμασταν εμείς οι νικητές».
Ζήσης Σαρικόπουλος: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στον ημιτελικό και ίσως αυτό να μας στοίχισε σήμερα. Σε κάποια σημεία αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Δεν είχαμε το ίδιο πάθος με χθες. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι μέλος σε αυτή την ομάδα. Η περσινή μας επιτυχία δεν ήταν τυχαία».