Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Κ. Σλούκας: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι!»

Μέλος της καλύτερης πεντάδας πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, ο Κώστας Σλούκας είναι από τα βασικά στελέχη της Εθ νικής Ομάδας U19, η οποία αύριο στη Νέα Ζηλανδία θα κάνει πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο 19χρονος γκαρντ διαδηλώνει την πίστη του στην ομάδα από κάθε πλευρά και αρνείται να… φοβηθεί από αντιπάλους και καταστάσεις.
-Κερδίσατε το δικαίωμα να βρίσκεστε σε αυτή την πρεμιέρα μέσα από την κατάκτηση του τίτλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέρυσι. Νιώθετε πως έχετε να αποδείξετε κάτι ως πρωταθλητές Ευρώπης;
«Η ομάδα αυτή έχει ήδη αποδείξει πολλά. Θέλουμε να κάνουμε το ίδιο και στο Παγκόσμιο, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο. Στο Ευρωπαϊκό είχαμε πει ότι ο στόχος μας είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι. Να προχωρήσουμε αγώνα με αγώνα. Δεν αλλάζει κάτι ούτε αυτή τη φορά. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τυχαία πρωταθλητές Ευρώπης και ότι θεωρώ ότι έχουμε ελπίδες πολλές να φτάσουμε και αυτή τη φορά σε μια διάκριση».
-Μήπως είναι μείον τελικά το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στα φαβορί;
«Όχι, όχι… Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Νομίζω και στο Ευρωπαϊκό κρατήσαμε χαμηλούς τους τόνους ως το τέλος, κάτι που θα κάνουμε και τώρα. Εμείς δεν κοιτάμε ότι είμαστε φαβορί. Ξέρουμε ότι υπάρχουν καλές ομάδες όπως οι ΗΠΑ ή η Αυστραλία για παράδειγμα. Και πάλι αυτό που θα 
κάνουμε είναι να προχωρήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να προχωρήσουμε και πιστεύω ότι θα πάμε αρκετά καλά. Έχουμε καλή ομάδα. Ας μας βλέπουν οι άλλοι όπως θέλουν. Είμαστε σε μια… γυάλα όσοι είμαστε στην ομάδα, οι παίκτες και όσοι βρίσκονται κοντά της και κρατάμε αυτό που βλέπουμε εμείς. Ξέρουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε. Δεν μας πειράζει τίποτα!»
-Οι περισσότεροι από τη δωδεκάδα ουσιαστικά καλείται να παίξει μετά από εννέα μήνες πάλι, καθώς κάποιοι από τους παίκτες δεν έχουν αγωνιστεί σχεδόν καθόλου. Είναι ένα θέμα συζήτησης που γίνεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Μπορεί να σημαίνει κάτι για εσάς;
«Μπορεί να σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα. Το σημαντικότερο έτσι κι αλλιώς σε αυτές τις ηλικίες είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Να κάνουμε δουλειά στην προπόνηση. Αν μιλάμε για μεγάλες ομάδες, ομάδες που αγωνίζονται στην Α1, όταν κάνεις το βήμα, στις αρχές πάντα, κανένας παίκτης δεν παίζει. Γι’ αυτό το λόγο γίνεται και η προετοιμασία τώρα το καλοκαίρι, η οποία είναι σκληρή, για να βρει ο καθένας το ρυθμό του και να προχωρήσουμε, να ενισχύσουμε την Εθνική Ομάδα».
-Και για να βρεθείτε και πάλι όλοι μαζί…
«Βρισκόμαστε και στη διάρκεια του χρόνου (γελάει). Είναι πολύ βασικό ότι είμαστε πολύ καλή παρέα όλοι μας. Είναι κλειδί… Είμαστε πολλά χρόνια μαζί, είμαστε μια παρέα και εκτός γηπέδου και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο».
-Αγωνιστικά τι να περιμένουμε να δούμε από αυτή την… παρέα;
«Το κλειδί παραμένει η άμυνα. Πάντα… Από εκεί παίρνουμε ρυθμό και μπαίνουν οι βάσεις για την επίθεση, για αιφνιδιασμούς. Είμαστε ομάδα που έχουμε γρήγορα παιδιά, οπότε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι μας. Από εκεί και πέρα μπαίνει και το ταλέντο του κάθε παίκτη ή το πώς παίζει ο αντίπαλος».
-Τι να περιμένουμε;
«Να κάνουμε το καλύτερο! Το πρώτο μας «θέλω» είναι η οχτάδα. Και από εκεί βλέπουμε».
-Οι συνθήκες σε σχέση με πέρυσι θα είναι τελείως διαφορετικές, καθώς πέρυσι είχατε και το συν του κόσμου. Φέτος είστε πολύ μακριά για να έχετε τέτοια στήριξη.
«Σίγουρα οι συνθήκες διαφορετικές. Στην κυριολεξία θα είναι… μέρα με τη νύχτα… Είναι ένας λόγος παραπάνω να μείνουμε παρέα, ενωμένοι και να προχωρήσουμε στο δρόμο που θέλουμε».