Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

36ο Πανελλήνιο Παίδων: Συνέντευξη τύπου στην Καβάλα

Συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της έναρξης των αγώνων της τελικής φάσης του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, δόθ ηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας. Στο πάνελ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ανδρέας Μιαούλης, ο Δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Σιμιτσής, ο αντινομάρχης Γιώργος Τσαλουχίδης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τάσος Χαραλαμπίδης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκος Καραπιπερίδης. Ο τελευταίος έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά, τους γονείς, τους προπονητές και τους παράγοντες των ομάδων για την συμμετοχή τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν τον δρόμο που χάραξε εδώ και καιρό η Ομοσπονδία με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην υποδομή. Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον β΄ αντιπρόεδρο της ΕΟΚ Μιχάλη Βιντζηλαίο για την άψογη συνεργασία.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τάσος Χαραλαμπίδης, που αφού ευχαρίστησε τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο για την ανάληψη της διοργάνωσης, τόνισε ότι πρέπει να ενδιαφερθούν κι’ άλλοι δήμοι της περιοχής για παρόμοιες διοργανώσεις. Ευχήθηκε στις ομάδες καλά αποτελέσματα και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την πολύ καλή δουλειά.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ανδρέας Μιαούλης ανέφερε ότι η Ομοσπονδία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μικρές ηλικίες. «Η ανάπτυξη παίζει πρωτεύοντα ρόλο για την ΕΟΚ και αυτό αποδεικνύεται με την διεξαγωγή του αναπτυξιακού προγράμματος και των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων εδώ και πολλά χρόνια. Ευχαριστώ τον Δήμο, την Νομαρχία και όλους τους παράγοντες που ας υποδέχθηκαν με μια ανοικτή αγκαλιά. Πιστεύω ότι θα δούμε ένα καλό πρωτάθλημα και θα αποδειχθεί η δουλειά που γίνεται», τόνισε ο κ. Μιαούλης.
Ο Αντινομάρχης Καβάλας Γιώργος Τσαλουχίδης ανάφερε μεταξύ άλλων ότι «η Καβάλα ζει στον αστερισμό του μπάσκετ. Μετά την άνοδο της ανδρικής ομάδας στην Α1, το ενδιαφέρον για το άθλημα στην περιοχή γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Σ’ αυτή την κατεύθυνση αναλάβαμε την συνδιοργάνωση  
αυτών των αγώνων, που εντάσσονται σε μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων.  
Η επιτυχία τους θεωρείται δεδομένη και μας κάνει να αισιοδοξούμε η εμπειρία από την προσέλευση του κόσμου στο πρωτάθλημα της Α1. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε και ακόμη μεγαλύτερα τουρνουά. Οι αγώνες λειτουργούν και ως πρεσβευτές της ομορφιάς του Νομού σ΄ όλη την Ελλάδα».
Ο Δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Σιμιτσής τόνισε ότι «το μπάσκετ είναι το άθλημα με τις μεγαλύτερες διακρίσεις και έχει κατακτήσει τις καρδιές των Ελλήνων. Η δουλεία για να έρθουν αυτές επιτυχίες ξεκίνησε από πολύ νωρίς και ήταν σε βάθος. Θέλαμε να φέρουμε στην πόλη αλλά και στην Ένωση που είναι η μεγαλύτερη γεωγραφικά της Ελλάδας αυτούς τους αγώνες που είναι γιορτή του αθλητισμού. Πέρυσι με την βοήθεια της ΕΟΚ πείσαμε ότι η Καβάλα μπορεί να έχει ομάδα στην Α1. Φέτος είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε τα νέα ταλέντα και τα αυριανά αστέρια του αθλήματος».
Τέλος τον λόγο έλαβαν και οι προπονητές των ομάδων που αφού ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την φιλοξενία, ευχήθηκαν να γίνουν καλοί αγώνες και να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα τους παρακολουθήσει.