Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Παρουσίαση της φανέλας των εθνικών ομάδων

Η εμφάνιση που θα συντροφεύει τις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια, η φανέλα που όλοι αισιοδοξούν κα ι πιστεύουν ότι θα «φωτογραφηθεί» σε μεγάλες επιτυχίες, παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο «Hilton», παρουσία του προέδρου της FIBA Europe
Γιώργου Βασιλακόπουλου και του γγ αθλητισμού, Σταύρου Δουβή. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς από την Εθνική Ανδρών, η Εβίνα Μάλτση και η Δήμητρα Καλέντζου από την Εθνική Γυναικών παρέλαβαν τις φανέλες αντίστοιχα από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Σάουρο Μαμπρίνι ο πρώτος, από τον Ανδρέα Μιαούλη και τον Δημήτρη Ματεμτζή οι δεύτερες. Τη δική του φανέλα παρέλαβε ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Γιόνας Καζλάουσκας από τον Φράνκο Μαρέντζι, στέλεχος της Champion Europe.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Ανδρέας Μιαούλης: «Μετά τον επιτυχημένο γάμο το 2006 με την Champion, την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ένδυση που συνεργάστηκε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του μπάσκετ, ήρθε και η ανανέωση της συνεργασίας. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε τη νέα φανέλα, η οποία θα ντύνει τις εθνικές ομάδες. Για να μην πολυλογούμε να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να ευχηθώ σε όλους υγεία και επιτυχίες για την ομάδα μας».
Ο Γενικός Διευθυντής της Champion Hellas, Δημήτρης Ματεμτζής, δήλωσε: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για την εταιρεία και την ΕΟΚ, Θα ήθελα να εκφράσω τις εξαιρετικές ευχαριστίες για την παρουσία τους στον κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον κ. Σταύρο Δουβή και τον κ. Σάουρο Μαμπρίνι, που για να τιμήσει τη σημερινή εκδήλωση ήρθε από την Ιταλία. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και τυχεροί, γιατί στο κατώφλι του 2006 προχωρήσαμε σε μια σημαντική συμφωνία με την ΕΟΚ και είμαστε τυχεροί, όχι μόνο γιατί ευοδώθηκε από επιτυχίες, αλλά κυρίως γιατί πιστεύουμε τα ίδια με την ΕΟΚ, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και στόχους και είναι κάτι σημαντικό μεταξύ δύο συνεργατών. Αισιοδοξούμε η συνέχεια να είναι το ίδιο καλή και για τα επόμενα τρία χρόνια και οι ομάδες μας να έχουν ευκαιρίες για μεγάλες επιδόσεις».
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος FIBA Europe, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος εκτός όλων των άλλων, γιατί σήμερα είναι η μέρα που απέκτησα δύο επιπλέον εγγόνια. Η σύμπτωση είναι ιδιαίτερα ευτυχής, καθώς σήμερα γίνεται και η παρουσίαση της νέας φανέλας των Εθνικών Ομάδων. Μια φανέλα και μια ομάδα που τιμά τον ελληνικό αθλητισμό, με αθλητές που και με τη συμπεριφορά τους αποτελούν αθλητικά ινδάλματα και κοινωνικά πρότυπα. Σε αυτούς οφείλονται οι μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ που θα συνεχιστούν. Να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστούν. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι σε μια συνεργασία πρέπει και τα δύο μέλη να είναι ευχαριστημένα και όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας είναι απόλυτα ευχαριστημένος με το ελληνικό μπάσκετ το ίδιο και το ελληνικό μπάσκετ. Για πρώτη φορά συναντήθηκα με τον φίλου μου στο Βελιγράδι, το 2005, κουβεντιάσαμε εκεί λίγο και σε μικρό χρονικό διάστημα βάλαμε τα θεμέλια μας συνεργασίας που συνεχίζεται και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί».
Ο Σάουρο Μαμπρίνι, Πρόεδρος της Champion Europe, τόνισε: «Ευχαριστώ για τη συνεργασία την ΕΟΚ και για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ως αποκλειστικός χορηγός Ένδυσης και Υπόδυσης της FIBA
παγκοσμίως έως και το 2016, η αφοσίωση της Champion στο μπάσκετ είναι ασυναγώνιστη, όπως άλλωστε και η αφοσίωσή της στην ΕΟΚ. Η σχέση μεταξύ Champion και ΕΟΚ ξεκίνησε με την Εθνική Ομάδα των Ανδρών στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτή η νέα συνεργασία αμέσως εδραίωσε μια άνευ προηγουμένου επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 στην Ιαπωνία, όπου με εξαιρετικά δυναμική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής νίκης επί των ΗΠΑ, οδηγήθηκε στην κατάκτηση επάξια του ασημένιου μεταλλίου. Σήμερα είμαστε εδώ περήφανοι για να παρουσιάσουμε τις νέες εμφανίσεις της ΕΟΚ. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τη διαρκή μας υποστήριξη και πίστη σε μια από τις πιο πολύτιμες συνεργασίες και σε μια από τις πιο ανεκτίμητες φιλίες. Με μια εξαιρετική ποιότητα σχεδιασμού και προσοχή στη λεπτομέρεια, αυτές οι νέες εμφανίσεις αποτείουν φόρο τιμής και σεβασμού σε μια από τις πιο επιτυχημένες Ομοσπονδίες του κόσμου, περικλείοντας σ’ ένα σχέδιο τους συμβολισμούς της εθνικής υπερηφάνειας και του πατριωτισμού αυτής της ομάδας. Τα επερχόμενα πρωταθλήματα, ευρωπαϊκό 2009 και παγκόσμιο 2010, δυο διοργανώσεις εξαιρετικά υψηλού προφίλ για τον κόσμο του μπάσκετ, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να παρουσιάσουμε τις μοναδικές εμφανίσεις σχεδιασμένες αποκλειστικά για την ΕΟΚ. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στις Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών όλων των επιπέδων καλή επιτυχία σε όλες τις επερχόμενες διοργανώσεις».
Στη συνέχεια έγινε η αποκάλυψη της φανέλας, σε λευκό και μπλε χρώμα με την ελληνική σημαία στο πλάι. Παρόντες από την Εθνική Ανδρών εκτός από το τεχνικό επιτελείο ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ενώ σύσσωμη δήλωσε την παρουσία της η Εθνική Γυναικών με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Μίσσα.