Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Συγκέντρωση περιφερειακών προπονητών Βορρά

Συνάντηση των υπεύθυνων προπονητών και διοικητικών παραγόντων του αναπτυξιακού προγράμματος με τους περιφερειακούς προπο νητές του Βορρά (ΕΚΑΣΘ, ΕΣΚΑΘ, ΕΚΑΣΚΕΜ, ΕΚΑΣΔΥΜ, ΕΚΑΣΧ, ΕΚΑΣΑΜΑΘ) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Αρχικά τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Σάββας Λόρτος που καλωσόρισε ως «οικοδεσπότης» τους συμμετέχοντες. Τόνισε ότι είναι μια πολύ ευτυχής συγκυρία που επικεφαλής των προπονητών είναι ο Κώστας Πολίτης και έδωσε συγχαρητήρια στην επιτροπή αναπτυξιακού για το έργο της.
Ο πρόεδρος της επιτροπής αναπτυξιακού της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης που μίλησε αμέσως μετά ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αναμόρφωσε το Ελληνικό μπάσκετ, ανανεώνεται και προσαρμόζεται στις συνθήκες της εποχής. «Τα τελευταία χρόνια ξεκινάμε με συγκεντρώσεις των περιφερειακών προπονητών για να έχουμε επικοινωνία και να αναφερθούμε στις υποχρεώσεις τους. Οι προπονητές είναι η καρδιά του προγράμματος και αυτοί που επιβλέπουν την εφαρμογή τους. Πρέπει να έχουν «εικόνα» για την περιοχή του και να συμπαρασύρουν και τους παράγοντες να ασχοληθούν περισσότερο με τον ευαίσθητο αυτόν τομέα», ήταν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του.
Ο υπεύθυνος ομοσπονδιακός προπονητής του αναπτυξιακού προγράμματος για τα αγόρια, Κώστας Πολίτης αναφέρθηκε σ’ αυτό αλλά και στα κλιμάκια ανάπτυξης στα οποία όπως είπε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. «Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την καλή λειτουργία του προγράμματος, ιδιαίτερα των κλιμακίων και με αυτόν τον τρόπο καινούργιο δυναμικό για το άθλημα. Αυτό το πρόγραμμα έχει δώσει πολλά στο μπάσκετ. Ένα συντριπτικό ποσοστό καταξιωμένων σήμερα αθλητών έχει περάσει απ’ αυτή την διαδικασία».
Τέλος ο υπεύθυνος ομοσπονδιακός για τα κορίτσια Κώστας Μίσσας μίλησε για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. «Πρέπει να γνωρίζουμε πότε γίνονται οι προπονήσεις και πόσα παιδιά συμμετέχουν. Να τελειώνουμε τις υποχρεώσεις μας με αγώνες για να δώσουμε ένα κίνητρο να ευχαριστηθεί το παιδί. Το μπάσκετ είναι πρωτοπόρο σε σχέση με άλλα αθλήματα. Οι προπονητές να δώσουν κάποια στοιχεία στους συναδέλφους των συλλόγων και να δουλεύουν πάνω σ’ αυτά αν θέλουμε να γίνει σοβαρή δουλεία».