Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Β. Μάντζαρης: «Ο Βλαδίμηρος μας ζήτησε μετάλλιο!»

Το να αναζητήσει κανείς πρωταγωνιστή σε αυτή την ομάδα, τον έναν σταρ είναι άτοπο. Είναι κάτι που φάνηκε στην αναμέτρηση με την Ιταλία με τον πλέον σαφή τρόπο. Τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, τρεις με νταμπλ νταμπλ και… ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Σταμάτησε λίγο πριν από το νταμπλ νταμπλ. Σταμάτησε στους εννέα πόντους και τις εννέα ασίστ. Με μια «γεμάτη» παρουσία οργανωτικά, μοιράζοντας το παιχνίδι σωστά, βοηθώντας τους συμπαίκτες του.
Οι αριθμοί στο στατιστικό λένε πολλά. Για τον Μάντζαρη πάντως λένε πολύ περισσότερα και σημαίνουν πολύ περισσότερα. Ή μάλλον ένα και μοναδικό πράγμα: «Αυτό σημαίνει πολύ απλά αυτό που έχουμε πει από την αρχή. Ότι είμαστε ομάδα. Δεν υπάρχει ο ένας σταρ στον οποίο θα στραφείς για να σε ξελασπώσει. Δεν είναι όπως πέρυσι, που υπήρχε ο Κουφός για παράδειγμα. Πρέπει όλοι να δουλεύουμε, να προσπαθούμε».
Για τον Μάντζαρη αυτό δεν είναι κακό. Κάθε άλλο. «Είναι καλό, γιατί υπάρχει διαφορετικός πρωταγωνιστής κάθε μέρα, σε κάθε αγώνα. Αυτό γίνεται συνήθως. Και να κλείσει κάποιον η αντίπαλη ομάδα, θα βγει κάποιος άλλος να πάρει τις προσπάθειες, να βοηθήσει, να σπρώξει την ομάδα στη νίκη. Έτσι κι αλλιώς όλα γι’ αυτό γίνονται. Για την ομάδα.»
Τα λόγια που μιλούν για την απουσία του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς παίρνουν τη σκυτάλη από τα λόγια του ενός παιδιού σε αυτά του επόμενου. Φτάνει η σειρά του Μάντζαρη: «Αγωνιστικά δεν μπορούμε να σταθούμε στην απουσία του, γιατί πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Μας λείπει όμως και μπαίνοντας στο γήπεδο θέλουμε όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω, για να τον κάνουμε κι αυτόν να χάρει. Θέλουμε να πάρουμε το μετάλλιο που αυτός μας ζήτησε να πάρουμε πριν φύγει!»
Η συμπαράσταση στην εξέδρα είναι ένα συν για να γίνει πράξη, η επιθυμία του Γιάνκοβιτς. Όπως σήμερα. Περισσότερος κόσμος από κάθε άλλο παιχνίδι, ιδιαίτερα εκδηλωτικός. Βοήθησε ή άγχωσε τελικά; «Εννοείται ότι βοήθησε και θα θέλαμε να είναι το γήπεδο έτσι σε κάθε αγώνα. Η πρώτη εικόνα είναι περίεργη, μας ξενίζει. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε μπροστά στα 1000 – 1500 άτομα! Είναι κάτι ξένο για εμάς. Είναι καλό όμως… Είναι θετικό και θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου ως το τέλος της διοργάνωσης».
Το τέλος απέχει. Πιο άμεση είναι η αναμέτρηση με τη Σερβία στην Αμαλιάδα αύριο (7μ.μ.): «Είναι δυνατή ομάδα. Την έχουμε δει να παίζει, έχουμε δει τα αποτελέσματά της. Δεν θα είναι εύκολος αγώνας. Αυτό δεν αλλάζει αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε. Θέλουμε να προσπαθήσουμε, θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε τη νίκη. Να προχωρήσουμε κι άλλο στη διοργάνωση, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».