Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Κ. Σλούκας: Πρότυπο η Εθνική Ανδρών

Προσπάθησε να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, όπως και κάθε συμπαίκτης του. Ο Κώστας Σλούκας ήταν εκεί για να οργανώσει, να μοιράσει το παιχνίδι, να πάρει τις προσπάθειές του στην επίθεση, να διεκδικήσει κάθε εκατοστό από τον αντίπαλό του στην άμυνα. Μοιρασμένα όλα.στα 32 λεπτά που αγωνίστηκε, αφήνοντας το γήπεδο με 13 πόντους και 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ.
«Έχει σημασία;», είναι τα πρώτα του λόγια. Όπως και οι «μεγάλοι», έτσι και οι «μικροί» έχουν μάθει να δείχνουν προς το μέρος της ομάδας: «Έκανα ότι έκαναν και όλα τα παιδιά, για να νικήσει η ομάδα. Αυτό που μετράει είναι η ομαδική προσπάθεια, γιατί αυτή είναι που φέρνει τις νίκες. Θέλαμε να αρχίσουμε με νίκη, με μια καλή εμφάνιση και όλοι προσπαθήσαμε γι’ αυτό».
Φέρνει μόνος του στην κουβέντα τη δουλειά που έκανε τις προηγούμενες μέρες η Εθνική για να φτάσει στο αποτέλεσμα που είδαμε στο παρκέ: «Δουλέψαμε, είχαμε δει τον αντίπαλό μας, έγινε καλή δουλειά και μπήκαμε στο γήπεδο ακολουθώντας το πλάνο μας, ακολουθώντας τις εντολές του προπονητή μας, αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Ε, πάντα μπαίνουν και τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη, αλλά είναι βασικό να μένουμε σε αυτό που είχαμε σχεδιάσει από τις προπονήσεις τις προηγούμενες μέρες».
Η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας, ήταν ευχάριστη έκπληξη, κυρίως για το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα, που πάντα κρύβει παγίδες, μια πολύ καλή ομάδα, που έχει καταθέσει θετικό δείγμα, όπως η Ισπανία: «Ξέραμε ότι είναι δυνατή ομάδα, είχαμε προετοιμαστεί για έναν δύσκολο αγώνα. Ήταν πολύ θετικό το ότι ξεκινήσαμε καλά και διατηρήσαμε ένα ρυθμό ως το τέλος, πετυχαίνοντας το στόχο μας».
Όσο για την ομοιότητα με την Εθνική Ανδρών, κυρίως στο θέμα της φιλοσοφίας και της διάθεσης; Πώς λένε στο τέλος των ταινιών «κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι τυχαία»; Ε, καμία σχέση. Σε αυτή την περίπτωση έχει σχέση με την πραγματικότητα: «Είναι τιμή καταρχήν να ακούμε κάτι τέτοιο. Η Εθνική Ανδρών είναι πάντα πρότυπο. Όταν έχεις παίκτες όπως είναι ο Σπανούλης ή ο Διαμαντίδης, προσπαθείς να τους μοιάσεις, να πάρεις πράγματα από αυτούς… Η Εθνική Ανδρών είναι πρότυπο για όλους μας».