Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Θ. Παπαλουκάς: «Δεν θα ήθελα να ήμουν… αντίπαλος μας»!

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησε για την Εθνική Ομάδα και όχι μόνο σήμερα το μεσημέρι. Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδ ας στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία του κόσμου.
>> Για τη μέχρι στιγμής εικόνα της Εθνικής
: «Κατ’ αρχήν πρέπει να πω ότι το δείγμα δεν είναι μεγάλο, άρα ούτε και ασφαλές. Το πραγματικό και πιο αξιόπιστο δείγμα θα δοθεί όταν, με το καλό, προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και παίξουμε στο Πεκίνο. Ωστόσο έχουμε μεγάλη διάθεση και διάρκεια στην απόδοσή μας και όποιος πατά στο παρκέ δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Φτάσαμε εδώ, αλλά στην πραγματικότητα τώρα αρχίζει το Τουρνουά». 
>>Για το πώς εισπράττει τον ενθουσιασμό του κόσμου: «Όντως οι φίλαθλοι ήταν εντυπωσιακοί, απόλαυσαν το ματς και έφυγαν χαρούμενοι». 
>> Για τις τέσσερις αλλαγές στο ρόστερ της Εθνικής, σε σχέση με πέρυσι:  «Χάσαμε σε εμπειρία, αλλά ενισχυθήκαμε σε ενθουσιασμό και σε ενέργεια. Ο Κακιούζης, ο Παπαδόπουλος, ο Ντικούδης και ο Χατζηβρέττας είχαν ενέργεια, αλλά οι νέοι ε΄φεραν παραπάνω και εμείς οι παλιοί κλέβουμε από τη δική τους. Ναι, το είχε και πει και ο Φασούλας ότι παίζοντας με έναν πιτσιρικά, 
ξαναγίνεσαι κι εσύ πιτσιρικάς». 
>> Για την ευθύνη του αρχηγού: «Δεν έχουμε προβλήματα, ώστε να ασχολούμαι με αυτά. Όλα στην ομάδα δουλεύουν ρολόι και απλά έχω τη δύσκολη αποστολή να ζητώ ρεπό από τον κόουτς και εισιτήρια από την ομοσπονδία»!
>> Για τον προημιτελικό με τη Νέα Ζηλανδία: «Επιδίδονται σε παιχνίδι επαφής, αλλά το ματς εξαρτάται από εμάς. Αν παίξουμε στο επίπεδο μας και διατηρήσουμε την απαράβατη σταθερά της άμυνας και τη συνέπεια στην επίθεση, δεν πρόκειται να αποκλεισθούμε». 
>> Για το κίνητρο της Εθνικής: «Να προκριθούμε, να ξαναπαίξουμε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, να διεκδικήσουμε άλλη μια διάκριση. Στο Πεκίνο θα κλείσει ο ολυμπιακός κύκλος, που άνοιξε στην Αθήνα, αλλά το ποτάμι δεν σταματάει ποτέ».
>> Για όλα όσα του έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό (τίτλος Ευρωλίγκας, επιστροφή στον Ολυμπιακό, Προολυμπιακό Τουρνουά):
«Έχω ξαναπεί ότι, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, αισθάνομαι ευλογημένος από το θεό. Ξέρουμε τι έχουμε πετύχει, αλλά η προσπάθεια δεν σταματά ποτέ. Προσωπικά, κάθε μέρα βάζω κίνητρα στον εαυτό μου, ώστε να διατηρούμαι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή με απασχολεί μόνο η Εθνική ομάδα και δεν σκέπτομαι την αντιπαράθεση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ή οτιδήποτε άλλο. Γερνάω άλλωστε και δεν μπορώ να δαπανώ πολλή ενέργεια»! 
>> Για τη δυναμική της Εθνικής: «Ξέρουμε, έχουμε πεισθεί ότι μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες. Αν δηλαδή τύχει να παίξουμε στο Πεκίνο με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, τότε ξέρουμε ότι όλα μπορούν να γίνουν. Πάντως, ομολογώ ότι δεν θα ήθελα με τίποτε να είμαι αντίπαλος της ελληνικής ομάδας»!