Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Γλυνιαδάκης: «Πάνω από όλους η Εθνική»

Δεν είναι νέο πρόσωπο στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας. Δεν έχει καταφέρει να δώσει το «παρών» σε ένα μεγάλο ραντεβο ύ ακόμη, αλλά ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είναι εκεί για μια ακόμη χρονιά, μετά από μια δική του πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα του Αμαρουσίου. Γι’ αυτόν αυτό που μετράει είναι ότι μπορεί με τον τρόπο του να βοηθήσει την Εθνική. Και το δηλώνει χωρίς περιστροφές: «Πάνω από όλους η Εθνική!»

– Έχεις την εμπειρία προηγούμενων χρόνων, έχεις περάσει κι άλλες φορές από το Καρπενήσι. Οι διαφορές φέτος ποιες ήταν;
«Η βασική διαφορά ήταν ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας. Φέτος ήταν περιορισμένος. Ξέραμε ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε για το Προολυμπιακό. Κι αυτό με την αγωνιστική περίοδο να έχει ολοκληρωθεί για τους περισσότερους παίκτες μόλις 20 μέρες νωρίτερα. Ακόμη κι έτσι όμως, υπήρχε μεγάλη διάθεση από τον καθένα να δώσει τον καλύτερό του εαυτό».

– Καρπενήσι τέλος, επιστρέψατε και μετά από την απαραίτητη ξεκούραση, έρχεται ένα μάλλον πιο… ευχάριστο κομμάτι, με τους φιλικούς αγώνες να μπαίνουν πλέον στο πρόγραμμα. Και όλα αυτά και με αρκετά νέα πρόσωπα.
«Τα φιλικά είναι ο καθρέφτης. Θα δούμε στην πράξη τη δουλειά που κάναμε. Και δουλέψαμε πολύ. Η προετοιμασία είναι μισή χρονικά σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Η διάθεση όμως παραμένει η ίδια. Η Εθνική Ομάδα ήταν και είναι υπεράνω του οποιοδήποτε. Όλοι πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν καινούρια πρόσωπα. Σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από πέρυσι, αλλά υπάρχει και η βασική ομοιότητα ότι και φέτος υπάρχει ίδια διάθεση για διάκριση. Το γεγονός ότι φεύγουν κάποιοι παίκτες που έχουν βοηθήσει στην κατάκτηση διακρίσεων, αλλά παράλληλα υπάρχουν ακόμη στην ομάδα κάποιοι από τους παλιότερους παίκτες, βοηθά και τους καινούριους που έρχονται, που προσπαθούν για πρώτη φορά, που βρίσκουν κίνητρο στην πρόσκληση».

– Και κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της επιλογής. Προς το παρών δεν έχεις βρεθεί σε τελική δωδεκάδα σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών.
«Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι δίνω το 100% κάθε μέρα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα ο προπονητής επιλέγει αυτούς που θα τον βοηθήσουν και θα βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα. Και για μένα είναι ότι καλύτερο το να βοηθήσω όσο μπορώ, με όποιον τρόπο μπορώ».

– Είναι μια γενικότερη στάση των παικτών που είσαστε παρόντες στο Καρπενήσι;
«Πιστεύω πως ναι. Πιστεύω πως είναι κάτι που το έχουν στο μυαλό τους και τα άλλα παιδιά. Όπως είπα και πριν, πάνω από όλους μας είναι η Εθνική. Είναι μια τελείως διαφορετική διάθεση για συνολική διάκριση. Το καταλαβαίνουν όλοι και όλοι προσπαθούν για να γίνει πραγματικότητα αυτό».

– Διάκριση θα είναι μια καλή θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο στόχος ποιος είναι;
«Δεν σκεφτόμαστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατ’ αρχήν. Αυτό που ήταν στο μυαλό και στις όποιες συζητήσεις για το θέμα έγιναν, ήταν το Προολυμπιακό και μόνο. Ο στόχος της εθνικής είναι η πρόκριση από το Προολυμπιακό. Μόνο αυτό σκεφτόμαστε και πώς θα είμαστε πιο έτοιμοι».