Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

Εθνική Ανδρών: Αναχώρηση για το Καρπενήσι

Η Εθνική Ανδρών αναχώρησε για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης, δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνεις προετοιμασία με την Εθνική ομάδα για μία μεγάλη διοργάνωση. Όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ έχουν το ταλέντο με σκληρή δουλειά να κάνουν όλον τον κόσμο που αγαπά το μπάσκετ υπερήφανο. Οι παίκτες με τους οποίους αρχίζουμε την προετοιμασία θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θέλουμε να είμαστε υγιείς, ήρεμοι, να έχουμε υπομονή και από κάθε παιχνίδι να παίρνουμε το καλύτερο, όχι μόνο από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά και από πλευράς βελτίωσης στην απόδοσή μας. Η ομάδα αυτή μπορεί και να πετύχει, αλλά και να μάθει. Τα παιδιά έχουν δείξει πως έχουν θέληση και μάχονται. Η εθνική ομάδα είναι όλοι οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει σε αυτή από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της ομοσπονδίας, είναι όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτή τώρα, όλοι όσοι θα έρθουν και όλοι όσοι παίζουν μπάσκετ. Εμείς τους σεβόμαστε και τους εκτιμάμε».
Σε ότι αφορά τον Κώστα Κουφό, ο οποίος ήταν ο μοναδικός απών από τους 18 παίκτες που ήταν στην τελική λίστα του Γιαννάκη, ο ομοσπονδιακός προπονητής, δήλωσε: «Το μόνο που ξέρω είναι πως βρίσκεται στην Αμερική και περιμένει τα ντραφτ. Θα δούμε».
 

Δηλώσεις παικτών

Βασίλης Σπανούλης: «Ο στόχος της ομάδας που ξεκινά από σήμερα είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξαναμαζευτήκαμε για την προετοιμασία, έχουμε ένα πολύ μεγάλο τουρνουά μπροστά μας και δεν πιστεύω ότι κάποιος δεν θα ήθελε να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχει. Έχουμε όμως τα προκριματικά μπροστά μας. Είναι μακριά οι Ολυμπιακοί Αγώνες ακόμη για εμάς και πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, για να φτάσουμε ως το στόχο μας. Υπάρχουν σίγουρα αλλαγές στην Εθνική με την απουσία τεσσάρων παικτών. Στην Εθνική καλώς ή κακώς κάποιοι μένουν, κάποιοι φεύγουν, κάποιοι μεγαλώνουν, άλλοι αποφασίζουν να σταματήσουν. Έτσι είναι η ζωή… Από την άλλη, υπάρχουν κάποια καινούρια παιδιά που ενσωματώνονται. Το σημαντικό είναι να «δέσουμε» ως ομάδα, να μάθουμε ο ένας τον άλλον και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
 
Νίκος Ζήσης: «Είναι η πρώτη μέρα προετοιμασίας, αλλά ελπίζω να έχουμε… μακρύ δρόμο μπροστά μας. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στις τρεις αυτές εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας για προετοιμασία και στο Προολυμπιακό. Δεν πρέπει να μιλάμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά για το πρώτο φιλικό που είναι σε λίγο καιρό. Υπάρχουν πράγματα τα οποία φέτος είναι διαφορετικά. Είναι μικρότερη η προετοιμασία, τα επίσημα παιχνίδια έρχονται πολύ νωρίς και αυτό πρέπει να μας κάνει πιο έτοιμους, πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο. Έχουν φύγει πολλά παιδιά που έχουν προσφέρει πολλά στην Εθνική, αλλά η Εθνική είναι πάντα και θα είναι πάντα παρούσα. Και αυτοί που βρισκόμαστε εδώ θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να υλοποιήσουμε τον πρώτο μας στόχο που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και μετά βλέπουμε».
 
Θοδωρής Παπαλουκάς: «Σε κάθε διοργάνωση που λαμβάνουμε μέρος πρέπει να κερδίζουμε. Αυτή τη φορά θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες, γιατί το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Σίγουρα υπάρχει περισσότερο άγχος, αλλά με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε. Είναι διαφορετική η Εθνική με την απουσία των τεσσάρων παικτών, γιατί και τα τέσσερα παιδιά ήταν πολύ σημαντικά εξαρτήματα στη μηχανή της εθνικής εντός και εκτός γηπέδου. Παρόλα αυτά υπάρχουν και νέα παιδιά που θα πρέπει να ενσωματωθούν και ο προπονητής έκρινε ότι η εθνική πρέπει να έχει αυτή τη μορφή σε αυτό το τουρνουά. Κλείνει ένας κύκλος με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά παρόλα αυτά η Εθνική έχει δομηθεί έτσι, ώστε κάθε χρόνο τα νέα παιδιά που μπαίνουν να μαθαίνουν από τους παλιούς τα μυστικά και τον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής, έτσι ώστε να υπάρχει σωστή ροή».
 
Αντώνης Φώτσης: «Υπάρχουν παίκτες που ήταν στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά και νέα παιδιά. Όλοι υπάρχει λόγος που βρίσκονται εδώ και θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να αποδείξουμε ότι αξίζει που βρισκόμαστε εδώ. Μπορεί να έλειψα πέρυσι, αλλά πάντα προσπαθώ να είμαι έτοιμος για την Εθνική. Ήταν μια άτυχη στιγμή πέρυσι δεν μπόρεσα να βοηθήσω, αλλά υπάρχει συνέχεια. Αυτό που θέλω είναι να είμαι καλά μέχρι τους αγώνες και να είμαι με την εθνική Ομάδα για να βοηθήσω. Η φετινή αποστολή είναι δύσκολη. Πρέπει να προκριθούμε, αυτός είναι ο στόχος γι’ αυτό πάμε για προετοιμασία: Θέλουμε να είμαστε μια από τις τρεις ομάδες που θα προκριθεί. Ήμουν αρκετά χρόνια στο εξωτερικό μου έλειπε η Ελλάδα, τώρα για μένα τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα και γιατί επιστρέφω σπίτι μου και γιατί επιστρέφω στον Παναθηναϊκό, στον οποίο ξεκίνησα να παίζω.
 
Παναγιώτης Βασιλόπουλος: «Σήμερα ξεκινά μια νέα προσπάθεια. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, ιδιαίτερα με το Προολυμπιακό Τουρνουά να διεξάγεται στην Ελλάδα. Υπάρχουν αλλαγές στην Εθνική, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες. Μόνο οι αγώνες και ο χρόνος θα δείξουν αν θα επηρεάσουν οι απουσίες. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται. Το ελληνικό μπάσκετ έχει αρκετά παιδιά, ταλέντα και καλούς παίκτες που πρέπει να προωθηθούν στην Εθνική Ανδρών και είμαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθουν και θα βοηθήσουν στην Εθνική Ομάδα».
 
Στράτος Περπέρογλου: «Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, θέλουμε να είμαστε υγιείς. Ο στόχος μας δεν είναι εύκολος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε σκληρά και να παίξουμε δυνατά για να τα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε όλοι. Και είναι τίποτα άλλο από το να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
 
Γιώργος Πρίντεζης: «Ξεκινά η προετοιμασία για το Προολυμπιακό καταρχήν, που 
θα μας δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι μέρες διακοπών τελείωσαν, έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και ευελπιστούμε για το καλύτερο. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεσαι σε αυτή την ομάδα και αποτελεί μεγάλο κίνητρο να είσαι στην τελική δωδεκάδα. Η Εθνική έχει μπροστά της το Προολυμπιακό. Μια μεγάλη ομάδα πρέπει να αποδεικνύει ότι είναι ψηλά , να ξεπερνά τέτοιους σκοπέλους και να βρίσκεται στο μεγάλο ραντεβού που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι Ράπτορς; Κακά τα ψέματα. Πάνω από όλα η εθνική».
 
Ανδρέας Γλυνιαδάκης: «Έχει ένα τεράστιο στόχο η εθνική ομάδα. Θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και είναι μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς το Προολυμπιακό τουρνουά είναι στην Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι για την προσπάθεια. Υπάρχει όρεξη για δουλειά και πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας».
 
Βασίλης Ξανθόπουλος: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι πολύ μεγάλη τιμή. Θα κάνω την προσπάθειά μου, θα βάλω τα δυνατά μου να βοηθήσω στην προετοιμασία της ομάδας, όπου θα συναντήσω αρκετούς παλιούς γνώριμους, τόσο από την Εθνική Νέων, όσο και από τον Παναθηναϊκό. Τα περισσότερα παιδιά είναι φίλοι. Το βασικό είναι να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό για την εθνική».
 
Γιάννης Καλαμπόκης: «Η κλήση ήρθε λίγο αργά για μένα, αλλά κάλιο αργά, παρά ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενος, ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μια συναρπαστική περιπέτεια και θέλω να την απολαύσω. Δεν υπήρχε κάποια ένδειξη, αλλά ομολογώ ότι το είχα στο μυαλό μου και από τη στιγμή που έγινε, κοιτάζω να ανταποκριθώ στην πρόσκληση – πρόκληση. Κάποτε δεν ήταν στόχος, γιατί όταν ξεκίνησα έπαιζα πολλά χρόνια σε χαμηλότερο επίπεδο, με τα χρόνια όμως έγινε κάτι εφικτό και είμαι πολύ χαρούμενος».
 
Δημήτρης Τσαλδάρης: «Είναι η πρώτη μου εμπειρία με την Εθνική Ομάδα. Ως τώρα δεν είχα συμμετοχή ούτε στις «μικρές» εθνικές ομάδες και κλήθηκα κατ’ ευθείαν στην Ανδρών. Νιώθω ότι είναι ανταμοιβή αυτή η πρόσκληση για τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει. Μια δουλειά που έφερε αποτελέσματα. Το θέμα είναι πρώτα από όλα το Προολυμπιακό. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Δεν έχω πλήρη εικόνα των αντιπάλων μας, αλλά πιστεύω ότι αν η εθνική δείξει το πρόσωπο που συνηθίζει να δείχνει τα τελευταία χρόνια δεν θα έχει πρόβλημα».
 
Ίαν Βουγιούκας: «Είναι η πρώτη μέρα μιας μεγάλης πορείας. Χρειαζόμαστε σοβαρότητα και σκληρή δουλειά για να φτάσουμε στο στόχο μας!».