Κεντρικό μενού
Κατηγορίες

F4 Γυναικών: Π.Φάληρο – Αθηναϊκός 52-53

Ο Αθηναϊκός κατέκτησε την τρίτη θέση του 9ου Final Four που διεξάγεται στο ΔΑΚ «Δ.Βικέλας» της Βέροιας, καθώς επικράτησε με 52-53 του Π.Φαλήρου. Η ομάδα της Αθήνας επέλεξε να αγωνιστεί χωρίς τις δύο ξένες, γεγονός που έφερε το Π.Φάληρο μπροστά στο σκορ κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα το Π.Φάληρο είχε την ευκαιρία να πάρει το ροζ φύλλο, ωστόσο στο σουτ της Αξιοπούλου η μπάλα αναπήδησε τρεις φορές στο στεφάνι για να καταλήξει έξω, παραμένοντας το 52-53 που ήταν και το τελικό σκορ.
Διαιτητές: Παπαπέτρου, Ταρενίδης
Δεκάλεπτα: 13-12, 28-16, 44-33, 52-53
Π.Φάληρο (Μπουμπούς): Τσικούτα, Χαρίτου 5(1), Βολωνάκη 6, Αξιοπούλου 12(2), Πατέρα 3(1), Χαβαλέ 2, Κακλέα 3, Τσουκαλά 4(1), Μουρντ 17.
Αθηναϊκός (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 4, Μανώλη 10(2), Μαγαλιού 2, Γκουζίνη 10, Κλάντζου, Κοσμά 10, Χαϊκάλη, Κουντουρά 17.

Δηλώσεις

Μπουμπούς (Π.Φάληρο): Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία μας στο Final Four. Πιστεύω ότι δικαιολογήσαμε απόλυτα την συμμετοχή μας. Παλέψαμε μόνο με ελληνίδες αθλήτριες, γεγονός που ήταν μειονέκτημα για εμάς, ωστόσο αποδείξαμε ότι και με ελληνίδες μόνο μπορούσαμε να καταφέρουμε πολλά. Του χρόνου που θα είμαστε στην Α1 κατηγορία και θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα για εμάς, θα παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο.

Καλογερόπουλους (Αθηναϊκός): Ήταν η πρώτη συμμετοχή για εμάς σε Final Four. Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση από όλες τις απόψεις. Το άσχημο ξεκίνημα μας και στα δύο παιχνίδια αποτέλεσε το μεγαλύτερο πρόβλημα μας. Θεωρώ ότι αν ξεκινούσαμε καλύτερα, θα είχαμε και διαφορετική τύχη. Αγωνιστήκαμε απέναντι στο Π.Φάληρο χωρίς τις δύο ξένες στα πλαίσια του fair play, ωστόσο καταφέραμε να πάρουμε την νίκη και το μετάλλιο. Η εμπειρία που αποκτάμε θα μας βοηθήσει μελλοντικά να πάμε ψηλότερα.

Χαβαλέ (Π.Φάληρο): Χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι. Μια ατυχία στην τελευταία φάση μας στοίχισε την τρίτη θέση, την οποία επιθυμούσαμε να καταλάβουμε. Πάντως αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι δεν ήρθαμε τυχαία στους αγώνες.

Δασκαλοπούλου (Αθηναϊκός): Μετά τον αποκλεισμό από τον μεγάλο τελικό ο νέος μας στόχος ήταν η νίκη στον μικρό. Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας σταθήκαμε λίγο τυχεροί στο τέλος και την κατακτήσαμε αν και δεν παίξαμε αυτό που μπορούμε.